Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Liepājnieki varēs turpināt baudīt "Pilsētas serenādes"

© Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency

Liepājas pašvaldība līdz 12.jūnijam iedzīvotājiem no saviem logiem un balkoniem, kā arī interneta tiešraidē turpina piedāvāt koncertprogrammu "Pilsētas serenādes". Kopskaitā vēl seši koncerti norisināsies ceturtdienu un piektdienu vakaros dažādos Liepājas daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos. Lai novērstu pulcēšanās iespēju, koncertu notikumu vietas publiski netiks izpaustas un pasākumu laikā drošību uzraudzīs pašvaldības policija.

"Liepājnieki tiešām ilgojas pēc dzīvās mūzikas koncertiem, un ne tikai liepājnieki. Jau izskanējušie koncertu programmas "Pilsētas serenādes" koncertus tiešsaistē skatījušies desmitiem tūkstošu skatītāju, un mūzika vienojusi cilvēkus no visas pasaules. Esam baudījuši gan rokmūziku, gan romances, gan instrumentālo mūziku un latviešu skaistākās dziesmas, taču tikpat daudz sirsnīgi, enerģiski un melodiski vakari mums vēl priekšā," stāsta Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Atgādinām, ka šo koncertu galvenais mērķis ir gan sniegt šajā pandēmijas laikā atbalstu vietējiem māksliniekiem un tehniskajiem izpildītājiem, gan arī dot iespēju vietējiem iedzīvotājiem visdažādākos pilsētas rajonos baudīt mūziku klātienē un iepriecināt klausītājus visā plašajā pasaulē.

Koncertprogrammā "Pilsētas serenādes" paredzēti vēl seši pārsteiguma koncerti. Koncertos uzstāsies dažādi Liepājas mūziķi - Andris Ērglis, Jānis Strazds, Uldis Marhilēvičs, Ainars Virga, Everita Pjata-Gertnere, Normunds Kalniņš, Tabita Balode un Gregors Jānis Mažis.

Koncertus katru ceturtdienu un piektdienu no pulksten 19.00-20.00 ikviens interesents var vērot arī interneta tiešraidē Liepājas pašvaldības sociālā tīklu Facebook kontā.

Līdz šim koncertos uzstājušies mūziķis Ivo Fomins, ģitārists Roberts Dinters, Liepājas teātra dziedošā aktrise Karīna Tatarinova, aktieris Viktors Ellers, pianists Normunds Kalniņš, kā arī ģitāristu duets Miks Akots un Kristens Kupčs.

"Šāds koncerta formāts bija piedzīvojums un nebijusi pieredze. Pārsteidza tas, cik ļoti cilvēki bija priecīgi pārsteigti un izteica pateicību, ka pie viņiem esam atbraukuši, ka viņi jūtas īpaši. Liels paldies par izcilo apskaņošanu gan koncerta vietā, gan koncerta ierakstā. Domāju, ka šādi koncerti ir ļoti laba iniciatīva šajā periodā," atzina Liepājas teātra aktrises Karīna Tatarinova.

Visi klātienes koncerta apmeklētāji ar vislielāko atbildību izturējušies pret noteikumiem un apzinīgi ievērojuši valstī noteiktos ierobežojumus, koncertus baudot no saviem balkoniem vai caur atvērtajiem logiem. Savukārt tie, kas pulcējās māju pagalmos, bija vienas mājsaimniecības locekļi, vai arī viens no otra ieturēja noteikto 2 metru distanci.

Saistībā ar valdības izsludināto ārkārtējo situāciju valstī ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību Liepājas pašvaldības policija pasākuma vietās nodrošinās sabiedrisko kārtību un nepieļaus cilvēku pulcēšanos vienkopus, kā arī kontrolēs 2 metru distances ievērošanu.

Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta foto un video uzņemšana. Fotoattēli var tikt izvietoti Liepājas pilsētas pašvaldības portālā www.liepaja.lv, Kultūras pārvaldes un pilsētas pašvaldības sociālo tīklu Facebook.com, Twitter.com, Youtube.com un Instagram.com kontos.

Lūdzam ņemt vērā, ka sliktu laikapstākļu dēļ koncerts var tikt pārcelts.