Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

TOP 3 ieteikumi kosmētikas maka pavasara tīrīšanai

© depositphotos.com

Uz #paliecmājās pavadīto laiku iespējams paraudzīties arī pozitīvi un beidzot paveikt iepriekš šķietami neizdarāmas lietas. Piemēram, veikt kosmētikas maka ģenerāltīrīšanu. Jo, mainoties sezonai, ir svarīgi atbrīvoties no liekā.

Ar ko sākt, kas ir būtiskākais un kā sagatavoties gaidāmajai vasaras sezonai bez liekām lietām, skaidro ASV kompānijas Amway zīmola Artistry grima eksperts Andžejs Savickis.

1. IZPĒTIET MAKA SATURU

Liela daļa sieviešu pat nezina, kas atrodas viņu kosmētikas makos, un, iespējams, izmanto tikai pusi no tā, kas jau mēnešiem vai gadiem tajos atrodams. Tāpēc, līdzīgi kā kārtojot drēbju skapi, jāsāk ar kosmētikas maka iztukšošanu: izņemiet otas, lūpu krāsas, grima bāzi, acu ēnas, pūderi un visas pārējās lietas. Iespējams, daudz kas no tā vairs netiek lietots un nav nepieciešams.

!Ieteikums: pirms kosmētikas maku sakārtot atpakaļ, to ieteicams izmazgāt veļasmašīnā (zemā temperatūrā).

2. IZMAZGĀJIET OTAS UN SŪKĻUS

Visas otas un sūkļus vajadzētu regulāri (ik pēc pusotras vai divām nedēļām) mazgāt un dezinficēt, jo uzkrājušies mikrobi var būt iemesls sejas ādas iekaisumiem. Protams, otu mazgāšanas process ir laikietilpīgs, taču, iespējams, tieši šobrīd tam ir laiks. Pirmkārt, otas ir jānomazgā ar siltu ūdeni un līdzekli, kas paredzēts to mazgāšanai - derēs arī saimniecības ziepes. Pēc pāris skalošanas reizēm otas nepieciešams kārtīgi nokratīt, lai sariņos neuzkrājas ūdens, novietot uz tīra dvieļa un ļaut tām dabiski izžūt.

!Ieteikums: kosmētikas maciņā vēlams iekļaut arī īpašu dezinfekcijas līdzekli ikdienas lietošanai - ja otas būs tīras, tās aizsargās acis un seju no baktērijām.

3. PĀRSKATIET DERĪGUMA TERMIŅUS

Īpaša uzmanība jāpievērš produktu derīguma termiņiem, ko ražotāji parasti norāda uz produkta. Īpaši tas attiecas uz šķidrajiem kosmētiskajiem līdzekļiem un kosmētiku acīm, jo acis ir viens no jutīgākajiem cilvēka ķermeņa orgāniem, tāpēc, izmantojot novecojušus produktus, jūs riskējat acis inficēt.

***

SVARĪGI

• Tīrot kosmētikas maku, īpaša uzmanība jāpievērš arī pamata sejas kopšanas līdzekļiem, kas būs nepieciešami saulainajās dienās - taukainos un barojošos krēmus laiks aizstāt ar vieglākām tekstūrām

• Siltajā sezonā visbūtiskākā ir aizsardzība pret sauli. Ir ļoti svarīgi saprast, ka neatkarīgi no tā, cik ļoti tā ir gaidīta un patīkama, tieši saule ir mūsu ādas lielākais ienaidnieks un galvenais grumbu cēlonis

• Šajā laikā, kad rokas jāmazgā un jādezinficē vairākas reizes dienā, ir svarīgi atcerēties par biežu roku ādas mitrināšanu, pretējā gadījumā tā sāks plaisāt, kļūs sausa un jutīga

***

Der zināt!

• Skropstu tušai un šķidrajam acu zīmulim lietošanas termiņš parasti ir apmēram gads

• Cietais lūpu vai acu zīmulis var kalpot diezgan ilgu laiku, tikai jāpatur prātā, ja zīmulim nav vāciņa, to nepieciešams dezinficēt katru reizi pirms lietošanas

• Šķidrajai kosmētikas bāzei un lūpu krāsai derīguma termiņš ilgst gandrīz gadu, mazliet īsāks tas ir šķidrajiem lūpu spīdumiem - apmēram seši mēneši.