Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

"Supernovas" sensācija Annna iepazīstina ar vēl vienu teicamu dziesmu

© Publicitātes foto

Šā gada konkursa “Supernova” trešās vietas ieguvēja Annna izdevusi sava otrā singla “Stardom/Hater” video. Dziesma un tās klips savā kvalitātē neatpaliek no dziesmas “Polyester”, ar kuru dziedātāja izcēlās “Supernovā”.

“Stardom/Hater” izpelnījās īpašu atpazīstamību starptautiskajos mūzikas medijos, kad dziesma ieguva galveno balvu prestižajā “Amsterdam Dance Event” demo ierakstu konkursā pagājušā gada oktobrī. Dziesma sarakstīta un producēta kopā ar dāņu komponistu (ja precīzāk, viņu var dēvēt latviski grūti tulkojamajā vārdā “songwritter”) Augustu Frīsu.

Dziesmas tēmas ideju Annna aizguvusi, iedvesmojoties no kāda raksta par vardarbību ģimenē Pasaules kausa futbolā laikā. Lai gan tēma ir emocionāli smaga, video attēlo Annnu un Augustu bezrūpīgi dejojot šīs dziesmas pavadījumā. “Vardarbība ģimenē ir smags temats, par kuru diemžēl nākas pārāk bieži lasīt gan ziņās, gan dzirdēt paziņu aprindās. Es personiski nekad nespētu šo tēmu pareizi attēlot video formātā, tāpēc izlēmām šīs dziesmas video filmēt pilnībā ignorējot dziesmas tēmu. Mēs dejojam, dziedam šos vārdus, bet izliekamies, ka nekas tāds nemaz nenotiek - tieši tāpat, kā tas bieži tiek izdarīts sabiedrībā,” skaidro Annna. Jāpiebilst, ka video tika radīts kopā ar latviešu radošo komandu “Creators 22”. Videoklipam drīzumā sekos dziesmas remikss, kas radīts sadarbībā ar nīderlandiešu producentu Remiju Kūperu.

Annna jeb Anna Madara Pērkone ir 25 gadus jauna dziesmu autore, producente un izpildītāja, kura uzaugusi Saulkrastos, bet jau vairāk nekā piecus gadus par savām mājām sauc Amsterdamu. Uz Nīderlandi viņa devās pēc vidusskolas, 17 gadu vecumā, lai uzsāktu studijas universitātē Māstrihtā, bet pēc mācībām pārvācās uz Amsterdamu, kur sāka strādāt par mūzikas producenti reklāmas mūzikas aģentūrā. Pērn septembrī Annnas singls “The One That Got Away” kļuva par radio “Star FM” visspēlētāko dziesmu, kā arī nonāca Nīderlandes lielākās radio stacijas “3FM” rotācijā. Latvijā dziedātāja pirmo reizi uzstājās pērn vasarā, kad Siguldas pilsdrupu estrādē vairāku tūkstošu skatītāju priekšā iesildīja dziedātājas LP koncertu. Vasaras sākumā tiek solīts Annnas nākošais singls, savukārt septembrī klajā nāks mūziķes minialbums “Pay Bills / Climb Hills”.