RECENZIJA: 5 Seconds Of Summer "Calm"

© Publicitātes foto

Austrāliešu “boisbenda” “5SOS” ceturtais studijas albums – ilgi laiku viņi tam netērēja, jo iepriekšējais disks “Youngblood” tika izdots 2018. gada vidū.

No komerciālā viedokļa nekas nav mainījies - visi pirmie trīs ripuļi (bez jau minētā vēl arī „5 Seconds Of Summer” (2014) un “Sounds Good Feel Good” (2015)) bija pirmajā pozīcijā Amerikā un Austrālijā, Top 3 - Apvienotajā Karalistē, turpat ir arī jaunais darbs, tikai ar nelielām izmaiņām, proti, Amerikā “Calm” ir “tikai” otrais, toties Britu salās ticis pašā augstākajā ailē.

Jāatgādina, ka šī grupa izveidota 2011. gadā Sidnejā, un pirmo popularitāti ieguva, pateicoties interneta vietnē “YouTube” ievietotajiem klipiem. Savukārt ceļu uz starptautisku atzinību nobruģēja divi notikumi - līgums ar vareno “Capitol Records” un tūre kopā ar “One Direction” (vai otrādā secībā).

PAR. Kvalitatīvi nostrādāta popmūzika, “boisbends” savās labākajās izpausmēs. Ieteicamākās dziesmas - “Teeth” (te gan liekas kaut kas kaut kur no kaut kā aizgūts…) un “Red Desert”, varbūt arī smeldzīgā “Thin White Lies”. Kopumā ducis īsu “Eirovīzijas formāta” dziesmiņu, līdz ar to daudz laika šis klausīšanās pasākums neprasa.

PRET. Nācās pārlapot paša par “Youngblood” rakstīto. ““5SOS” ar katru nākamo garadarbu aug ne pa dienām, bet pa stundām”, “šī nudien ir ļoti kvalitatīva popmūzika ar pretenzijām uz poproku”, “varētu pat aizčāpot uz viņu koncertu” - ņemu savus vārdus atpakaļ. Cik iepriekšējais disks bija jaudīgs un cienījams, tik šis ir slābans un draņķīgs. Pat tikai minēto trīs izceļamo dziesmu piemeklēšana prasīja lielu piepūli. Nav saprotams, kāpēc “5SOS” tik spēji atgriezušies prasta “boisbenda” sliedēs - ierakstu bosu spiediens vai arī pašiem kaut kas aizkritis ciet? Jebkurā gadījumā šī ir liela vilšanās.

Izklaide

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.