Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Upelnieks, Kronbergs un Burkevics izdod debijas singlu

© Publicitātes foto

Savu pirmo muzikālo veikumu, dziesmu “Two Can Be”, plašākas auditorijas vērtējumam nodevusi grupa “Big Friday”, kurā apvienojušies vairāki pazīstami mūziķi Pēteris Upelnieks (balss, ģitāra), “The Hobos” vīri Egons Kronbergs (ģitāra) un Mārtiņš Burkevics (bass), kā arī Edijs Šimiņš (bungas).

Dziesma “Two Can Be” ir muzikālās apvienības “Big Friday” pirmais studijas ieraksts, un tās autors ir Pētera Upelnieka domubiedrs un draugs Džastins Bleks, kurš ir Īrijā dzīvojošs amerikānis, dziesmu autors un producents.

“Dziesma ir par divu sakarību pastāvēšanu kopā. Divu domu, cilvēku, lietu ticību mūžīgai saiknei. Arī divi pretēji viedokļi var izrādīties blakus esami un stiprināt viens otru. Šobrīd mēs vēl varam būt divatā, tāpēc novērtēsim mūsdienu lietu kārtību, mazāk domāsim, vairāk jutīsim un tikai tad darīsim,” dziesmas ideju skaidro Pēteris.

“Big Friday” savu darbību uzsāka pagājušā gada nogalē, un šobrīd vēl ir aizvadījusi tikai savus pirmos divus koncertus. Neskatoties uz to, četrotnes vidū valda teicama sinerģija, jo visus vieno līdzīgs skatījums uz dzīvi un mūziku. Par nākotnes plāniem mūziķi pagaidām runā atturīgi (ko gan šajos laikos par nākotnes plāniem vispār var domāt…), taču ir iecerēts muzicēt gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Tāpat tuvākajā nākotnē “Big Friday” cer izdot savu pirmo studijas albumu.