Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Vainstīnam Losandželosā jaunas apsūdzības

© Lucas Jackson/REUTERS/Scanpix/Leta

Losandželosas apgabala prokuratūra izvirzījusi jaunas apsūdzības par seksuālo vardarbību Ņujorkā jau notiesātajam savulaik ietekmīgajam Holivudas producentam Hārvijam Vainstīnam (attēlā).

Reuters raksta, ka tās saistītas ar 2010. gada maijā pastrādātu seksuālu varmācību pret kādu sievieti, un apsūdzības izvirzītas faktiski pēdējā brīdī, jo nākamajā mēnesī beigsies desmit gadu noilguma periods, kas tiek attiecināts uz šāda veida noziegumiem. Tagad Kalifornijas štata tiesai būs jāskata jau trīs lietas pret 68 gadus veco H. Vainstīnu. Pirms tam gan būs nepieciešams panākt viņa izdošanu no Ņujorkas štata, kur H. Vainstīns pašlaik izcieš 23 gadu cietumsodu par vēl vairākiem līdzīga rakstura noziegumiem.

AP vēsta, ka Kalifornijas varas iestādes jau gatavo attiecīgos dokumentus, taču amatpersonas atturas prognozēt, cik ilgu laiku izdošana prasīs un kad pret H. Vainstīnu varētu tikt uzsākta tiesas prāva Losandželosā. Tikmēr amerikāņu mediji vēsta, ka cietumā H. Vainstīnam diagnosticēta inficēšanās ar jauno koronavīrusu, taču viņš ātri atlabis un beidzamās analīzes bijušas negatīvas.