Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

"Very Cool People" feat. Edavārdi, ansis & Kristīne Prauliņa "Koncertprogramma "Pa apli""

© Publicitātes foto

Patiesībā šī albuma nosaukumā gandrīz viss jau ir pateikts: šī tiešām ir koncertprogramma, kurā iekļautais materiāls radās, pērn gatavojoties vairākiem džezfanka grupas "Very Cool People", souldziedātājas Kristīnes Prauliņas, kā arī reperu Edavārdi un ansis kopīgajiem koncertiem.

Pats albuma ieraksts tapa "Saulkrasti Jazz" festivālā 2019. gada 16. jūlijā. Šo izdevumu bija iecerēts prezentēt leģendārajā Viļņas klubā "Tamsta" 21. martā un Rīgas kultūrtelpā "Hanzas perons" 28. martā, taču abi koncerti vispārzināmu iemeslu dēļ pārcelti uz rudeni.

Rīgā koncerts notiks 14. oktobrī, turpat jau noskatītajā “Hanzas personā”. "Tas, visticamāk, būs pēdējais šā megaprojekta koncerts," prāto “VCP” līderis Elvijs Grafcovs. "Pēc tam katrs no māksliniekiem atkal fokusēsies uz savām solokarjerām."

Kopumā albumā iekļautas 13 (digitālajā versijā) vai 14 (CD versijā) dziesmas, tostarp koncertprogrammas stilīgā tituldziesma “Pa apli”, kas pērn kļuva par vienu no atpazīstamākajiem radio hitiem Latvijā. "Albumā iekļautās kompozīcijas ir gan kopīgi no jauna radītas, gan pāraranžētas Edavārdu un anša dziesmas, kurām Kristīne Prauliņa pievienojusi sulīgus piedziedājumus, piešķirot tām sev raksturīgo "soulīgo" un sirdi aizķerošo skanējumu," jauno albumu komentē Elvijs. Dziesmu tapšanā bez ierastajiem “VCP” autoriem Elvija Grafcova, Māra Jēkabsona un Andra Buiķa šoreiz debitējis arī Kristaps Lubovs, izstrādājot "Stragls ir liels" koncertversiju. Arī Edavārdi un ansis ķērušies klāt “VCP” skaņdarbiem un pievienojuši tiem jaunas rīmes sev raksturīgā manierē. Albuma ieraksta inženieris un miksa autors ir Mārtiņš Porteris, bet māsterversiju "Labo ierakstu studijā" radījis Jānis Kalve. Noteikti jāuzteic arī albuma vizuālais noformējums - to izstrādājis Mārtiņš Zaļūksnis, kurš izveidoja arī grupas jaunākā singla "Labirints" videoklipa un tāda paša nosaukuma datorspēles vizuālos tēlus.

PAR. “Lai nedaudz jautrības!”- ar šādiem vārdiem paziņojumu par šī albuma iznākšanu bija noslēguši grupas pārstāvji, un tas nudien ir trāpīts desmitniekā, šī programma ir kā radīta šim, maigi izsakoties, ne pārāk jaukajam laikam! Kādu dziesmu īpaši izcelt pat nav vērts, labāk klausīties visu albumu kopumā. Daudzgalvainais “VCP” kolektīvs dzirksteļo savā nerimstošajā vitalitātē un meistarībā, abi reperi kā labas garšvielas šim darbam piedod asumiņu, bet Kristīne ir ķirsītis uz tortes (vei kečups uz “hotdoga” - kas nu kuram tuvāks). Pat brīžos, kad liekas, ka dziesma būs pilnīgs… nu, ka tā nebūs diez ko laba, kāds kompozīcijas elements tomēr to pavelk un padara par gana labu esam (piemēri - “Gerijs”, “Guli”, “Būt laimīgam”). Ja kāds gabals uz labu laimi tomēr jāizvēlas ieteikšanai, tad apskatnieka favorīti varētu būt kaut kur uz albuma beigu daļu meklējamie “Man viss ir labi” un “Nogrimušo kruīza kuģu baseini”. Taču - kāda gan tam nozīme, ja pēc albuma noklausīšanās ausīs vienalga uz palikšanu ir iesēdusies to noslēdzošā “Pa apli”!

PRET. Pie dažiem gabaliem, protams, varētu sīkumaini piekasīties, bet - negribas. Žēl vienīgi, ka ne visus tekstus var precīzi uztvert, bet ko gan citu var gaidīt brīžos, kad pie pantu skaldīšanas tiek klāt “eminemiskais” ansis.