Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Baltijā lielākais alus festivāls "Latviabeerfest" pārcelts uz nākamo gadu

© Oksana Džadana/F64

Rīgā, Vērmanes dārzā maija beigās plānotais starptautiskais alus festivāls "Latviabeerfest", kas šogad 10. jubilejas dēļ bija iecerēts īpaši vērienīgs, koronavīrusa un tā izraisītās slimības Covid-19 pandēmijas dēļ pārcelts uz nākamo gadu un notiks 2021.gada maijā, ziņo festivāla organizatori.

Šogad plānotais jubilejas festivāls "Latviabeerfest", kas aizvien ir Baltijā lielākie alus svētki, tiek pārcelts un notiks nākamgad.

"Nav saprātīgi rīkot svētkus baiļu un nedrošības ēnā. Apzinoties epidemioloģisko situāciju Latvijā un pasaulē, bloķēto tūrisma plūsmu un ierobežoto pasažieru pārvadājumu jomu tuvākajos mēnešos, pieņēmām vienīgo šobrīd iespējamo lēmumu - 10. jubilejas festivālu pārcelt uz 2021.gada maiju." informē festivāla organizatoru vadītājs, Alus, kvasa un iesala dzērienu biedrības "Alus Brālība" valdes loceklis Andrejs Šikors.

Festivāla rīkotāji uzsver, ka lielākā Baltijas reģiona alus festivāla plānošana ir ilgstošs un sarežģīts process, kurā iesaistās desmitiem partneru, starptautisko organizāciju, darbinieku un brīvprātīgo, kuri visi šobrīd ir pakļauti pandēmijas ietekmei. Veiksmīgai festivāla Latviabeerfest norisei nepieciešama daudzu Rīgas pilsētas, valsts dienestu un visas tūrisma nozares atbalsts un iesaiste, taču to prioritāte turpmākajos mēnešos būs koronavīrusa pandēmijas ierobežošana.

"Pārceļot festivālu un aicinot mūsu viesus un darbiniekus palikt mājās, mēs ceram sniegt savu artavu, lai palīdzēt ātrāk tikt galā ar Covid-19 radīto ārkārtējo situāciju. Festivāla jubilejas svinības būs nākamgad. Taču, ja situācija Latvijā to atļaus, augusta sākumā Vērmanes dārzā ar devīzi: "Atbalsti vietējo" esam iecerējuši noorganizēt Vispasaules alus dienai veltīto gadatirgu, kuru pagājušajā gadā Doma baznīcas draudzes divkosīgās rīcības dēļ nācās atlikt," komentē A.Šikors.

Festivāls Latviabeerfest ir ievērojamākais reģionā alus kultūras popularizēšanas pasākums un kārtējais, kurš Eiropā pārcelts pandēmijas dēļ. Šogad jau atcelti arī alus festivāli Prāgā, Budapeštā un Tallinā.

Starptautiskais alus festivāls Latviabeerfest Rīgā notiek kopš 2011.gada un to rīko Alus, kvasa un iesala dzērienu biedrība "Alus brālība".