Kristīne Virsnīte un spēcīgās sievietes

© Publicitātes foto

Šobrīd izklaides jomā gandrīz vienīgās cerības uz televīziju – vismaz to neskar visus apdraudošais koronavīruss. Pavisam drīz TV ēterā atkal ar jaunumiem priecēs Kristīne Virsnīte, kura ik pa laikam pārsteidz ar kādu pavisam jaunu pavērsienu savā karjerā.

Ar vīru palīgos

No 15. aprīļa Shortcut Films un no 22. aprīļa kanālā STV Pirmā! katru trešdienu būs skatāms Kristīnes Virsnītes sarunu šovs, kas, kā to sola TV pārstāvji, «būs īstais, lai palīdzētu gūt ticību saviem spēkiem un iedvesmotu pārmaiņām dzīvē». Viens raidījums jau bija, taču pēc tam Kristīne ar ģimeni aizdevās ceļojumā uz Āfriku, tomēr vērīgākajiem šis sarunu šovs droši vien tāpat būs palicis atmiņā. Katrā raidījumā būs iespēja ļoti personiski iepazīt kādu īpašu personību, kopā ar viņu dodoties vienas dienas piedzīvojumos. Sarunas ļaus skatītājiem ieskatīties tajā viņu personības šķautnē, ko ikdienā neredzam, un, iespējams, atklāt par kādu cenu ir nākuši viņu sasniegumi un kā viņas ir iemācījušās pārvarēt savas grūtības. Šajā pavasarī Kristīnes Virsnītes sarunas ļaus iedvesmoties katrai sievietei - kā dzīvot citādi, kā vēl pietrūkst, lai no sirds darītu to, kas patīk, un noticētu savām spējām. Īsti, dzīvi un neticami atklāti sieviešu stāsti būs Kristīnes sarunu pamatā, lai pierādītu, ka pārbaudījumi var kļūt par nopietniem izaicinājumiem, taču no tiem nav jābaidās. Kā saka Kristīne Virsnīte, tieši automašīnā bieži notiek visatklātākās sarunas: «Automašīna ir mana studija - tajā kopā ar manu viešņu pavadīsim lielu daļu dienas, apmeklējot viņai nozīmīgākās vietas un izbraucot viņas ikdienas maršrutus, vienlaikus ielūkojoties viņas dzīvē, attiecībās, sasniegumos un arī - zaudējumos.» Auto vadīs Kristīnes vīrs Kaspars - uzņēmējs ar milzīgu pieredzi, kurš mainījis savu nodarbošanos un šobrīd ir viens no pazīstamākajiem ēdienu blogeriem Latvijā, lai piešķirtu sarunai īpašu šķautni.

Pazīstama no Māmiņu kluba

Ja mazliet no vēstures, tad Kristīne Virsnīte ir pazīstama kopš Māmiņu kluba laikiem - ilgu laiku šis raidījums bija skatāms TV3 ēterā, pēc tam pārcēlās uz telekanālu STV Pirmā!. Raidījums pie skatītājiem dodas jau vairāk nekā 15 gadu, un vienubrīd Kristīne tam šķita kā pielaulāta, taču viņa nekad nav baidījusies no pārmaiņām - ne savā dzīvē, ne karjerā.

Kristīne no darba Māmiņu klubā pat vairākas reizes aizgāja un atkal tajā atgriezās, līdz ar to var teikt, ka Kristīnei bija izdevies pat trīsreiz iekāpt vienā un stilistiski līdzīgā upē. «Kad manai meitai Amēlijai bija pieci mēneši, no radio raidījuma pievienojos LTV komandai kā redaktore. Pēc kāda laika [no Māmiņu kluba] aizgāju, jo meitai tuvojās divi gadi un mēs izdomājām doties ilgākā ceļojumā uz Indiju. Toreiz bija tāds jaunības maksimālisms - labi, iešu prom, un tad jau dzīve rādīs, ko tālāk! Ir taču cilvēki, kas tā darījuši, un nekas slikts ar viņiem nav noticis - gan būs labi! Atgriezos no Indijas, kādu gadu sabiju mājās ar bērnu, bet pēc tam atkal pievienojos Māmiņu klubam - nu jau kā raidījuma vadītāja.» Pēc tam pašķiršanās no Māmiņu kluba izvērtās mazliet citāda. «Raidījumā biju nostrādājusi septiņus gadus, sapratu, ka man būtībā viss jau ir zināms. Es vairs neveidoju pirmsfilmēšanas scenārijus - ar aizvērtām acīm jebkurā diennakts laikā vai pat pamostoties pusmiegā iepriekšējā formātā varētu izveidot šo raidījumu, cik tas atkarīgs no manis. Saproti, ka tajā visā esi tik ļoti iekšā, ka vairs nav interesanti, nav vairs mērķu, uz kuriem tiekties. Esi daudz iemācījies, bet vairs nav izaugsmes iespēju.» Taču arī tā nebija pēdējā kāpšana upē, jo Māmiņu klubs Kristīnes vadībā pārtapa par tādu kā «sieviešu klubu», tomēr beigu galā viņa turpināja iet savu ceļu arī citās TV (un blogu) jomās.

Šovs automašīnā

Izvaicāta par TV šova formātu, Kristīne ilgi atbildi kabatā nemeklēja: «Es ļoti ticu, ka par mums katru varētu sarakstīt romānu, kas varētu būt gan trilleris, gan drāma, gan komēdija, turklāt varbūt pat tas viss kopā. Es šajā šovā tikšos ar sievietēm, kuras piedzīvojušas pamatīgu rūdījumu, līdz ar to viņām būs ko vēstīt pārējām. Tad nu es viņas kā tādu grāmatu vēršu vaļā, domāju, ka man izdosies pavērt plašāk arī tās sievietes, kuras it kā jau iepriekš bijušas sabiedrībā ļoti pazīstamas - atrast viņās kādu jaunu šķautni. Un mani tas riktīgi iedvesmo! Es patiesi ticu tam, ja mēs redzam, ka kāds cilvēks kaut kam smagam tiek pāri, tad arī mēs saņemamies un to varam izdarīt. Galvenais mesidžs tāds arī ir - ja kāds cits to var, tad es arī to varu!» Arī personāliju izvēle raidījumiem ir diezgan demokrātiska. «Nav obligāti jāuzraksta kāda forša grāmata vai izcila opera - cilvēks var būt interesants arī tāpat.»

Interesants ir arī raidījuma formāts - automašīnā. «Mēs, sievietes, vispār esam nemitīgās pārmaiņās, un, kad pieņemam lēmumu kaut ko mainīt savā dzīvē, tad mūs vairs neviens nevar apturēt. Tieši kā mašīnā,» joko Kristīne. «Mēs vienmēr esam nemitīgā kustībā, taču, lai saņemtos šādām pārmaiņām, mums ir jāiekāpj šajā automašīnā.» Kristīne arī uzsver, ka nenotiks staigāšana pa bērnības dienu takām, tā teikt, no skolas sola līdz omītes kapiņiem - tiks apmeklētas tieši šobrīd svarīgas vietas. «Par ko mēs runāsim? Par dzīvi! No malas jau liekas, ka daudzām viss ir puķītēs, par ko gan tur žēloties, taču patiesībā tā varbūt nav. Kad tā parunājies, tad saproti, ka par visu mēs savā dzīvē kaut ko maksājam, un tad šīs sarunas gaitā mēģināsim noskaidrot, kāda tad ir šī cena.»

Katram savu Āfriku

Jāpiebilst, ka viena Kristīnes Virsnītes sarunu šova pilotsērija jau tika palaista ēterā, taču tad viņa pati devās daudz aprakstītajā ceļojumā uz Āfriku - Shortcut lietotnē tas jau skatāms, bet pie 360TV skatītājiem tas nonāks maijā. Vai šis ceļojums nemainīja pašas Kristīnes domu gājienu? «Es patiesībā esmu ļoti priecīga, ka šis projekts ir sekojis šim Āfrikas braucienam, jo esmu no turienes atgriezusies ar ļoti daudzām vērtīgām atziņām!» nevilcinoties atbild Kristīne. «Domāju, ka šī iemesla dēļ šīs sarunas būs vēl dziļākas. Taču tajā pašā laikā man ir prieks, ka mēs toreiz šo pilotsēriju palaidām un man vairs nebija atkāpšanās iespēju [sarunu šova turpinājumam].»

Bet ko Kristīne pati teiktu, ja pēc Āfrikas brauciena nonāktu TV intervētājai pretējā krēslā? «Zini, man liekas, ka katram vajag aizbraukt uz savu Āfriku! Tikai to Āfriku var saprast visādi - kādam varbūt vajag aizbraukt uz Madonu, bet kādam varbūt nevajag braukt nekur. Varbūt pietiek ar vienkāršu paskatīšanos spogulī. Man vajadzēja aizbraukt uz Āfriku, lai ļoti daudz ko saprastu par savu dzīvi. Āfrika labi parādīja pārmaiņu iespējamību - mēs šeit no tām bieži baidāmies, tāpēc arī iestrēgstam nevajadzīgos diskomfortos. Mums ir kaut kāda sava komforta zona, un tāpēc arī mums ir vajadzīga katram sava Āfrika, lai saprastu, vai spējam no tās iziet. Mums ir ļoti daudz stereotipu un pieņēmumu, kuri ir jau no bērnības, un mana utopiskā vēlme ir tāda, lai sievietes šeit varētu dzīvot laimīgi tā, kā viņas vēlas dzīvot. Vai tā ir nereāla vēlme? Varbūt. Bet man tomēr tāda ir,» smaida Kristīne.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.