Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VĒRTS IEKLAUSĪTIES. Saudzēsim sev mīļos

© Ekrānuzņēmums no Instagram

Ārkārtas situācija valstī ir radījusi vispārēju apjukumu, neziņu un arī bailes no nezināmā, un, kamēr jautājumu ir vairāk nekā atbilžu, sabiedrībā populāras personības meklē pareizos vārdus, kā vairot mieru #paliecmājās apstākļos.

Marija NAUMOVA, dziedātāja:

«Viennozīmīgi, viss, kas šobrīd notiek pasaulē, ir milzīgs pārbaudījums visai cilvēcei, un tas liek mums pavisam nopietni aizdomāties par to, kāda ir mūsu attieksme pret dabu, līdzcilvēkiem, dzīvi un pašiem pret sevi. Situācija ir sarežģīta - kā tā attīstīsies, lielā mērā atkarīgs arī no mums. Mums ir dota iespēja daudz ko apdomāt un mainīt savā ikdienā gan katram individuāli, gan sabiedrībai kopumā. Centīsimies nekrist panikā, jo tā tikai palielina stresu, tādējādi pazeminot imunitāti, un izraisa negatīvu garastāvokli. Būsim uzmanīgi un līdzcietīgi viens pret otru un ievērosim piesardzības pasākumus, kas ieviesti arī mūsu valstī. Pievērsīsim uzmanību pirmām kārtām jau sev un tikai pēc tam apkārtējiem - ievērosim higiēnu un cienīsim viens otru. Dalīsimies ar labām un labsirdīgām domām, nevis skumjiem video un briesmīgo statistiku. Nesen kāds stjuarts lidmašīnā, kurš lietoja sejas aizsargmasku, man atvainojās par to, ka nav iespējams redzēt viņa smaidu, uz ko es atbildēju, ka tas nekas, jo smaidu es redzu viņa acīs. Un tas ir pats svarīgākais! Tāpēc mācīsimies lūkoties viens otra acīs un smaidīt! Teiksim tikai patīkamas lietas un neizrunāsim rupjus vārdus, priecāsimies par to, kas mums ir, un novērtēsim otra cilvēka darbu. Mācīsimies brīvo laiku pavadīt kopā ar mīļajiem, nevis tirdzniecības centros. Savaldīsim savu apetīti, kļūsim pieticīgāki un būsim pateicīgi par to, ka esam dzīvi un varam palīdzēt viens otram. Viss, kas notiek, ir mūsu skola, tad iesim tai cauri ar cieņu! No sirds novēlu jums veselību, pacietību un ātru šīs epidēmijas nobeigumu, pēc kuras pasaule noteikti kļūs savādāka.»

Juris VIZBULIS, operdziedātājs:

«Apstādināta ikdiena, ikdienas plāni, projekti, naudas plūsma, apstādināta pasaules un mūsu varenība. Iestājies apjucis, izmisis miers. Iestājies īsts pasaules gavēnis, jāiemācās plānot laiku mieram. Wow, un tas nav viegli.»

Vita BAĻČUNAITE, aktrise, dziedātāja:

«Ir tāds vīruss - panika. Izplatās mežonīgos tempos pa lētticīgiem prātiem. Lipīgs. Saudzēsim sevi un viens otru, un tomēr saglabāsim mieru un iespējami saprātīgu spriestspēju dotajos apstākļos. Mēs esam garā stipra tauta, latvieši! Paliksim garā un fiziski stipri katrs savās mājās. Neizplatīsim paniku, bet saudzēsim sev mīļos un viens otru.»

Agija OZOLIŅA-KOZLOVSKA, Latvijas Operetes fonda valdes priekšsēdētāja:

«Lai mūs iedrošina Kristus vārdi: «To visu Es esmu runājis uz jums, lai jums miers būtu Manī. Pasaulē jums ir bēdas; bet turiet drošu prātu, Es pasauli esmu uzvarējis!» (Jāņa evaņģēlijs 16:33)»

Renārs KAUPERS, dziedātājs:

«Nelaist sevī bailes, turēt možu garu. Tavas saknes stiepjas mūžībā, tāpat kā tavi zari!»

Lelde CERIŅA, kanāla TV24 raidījumu vadītāja:

«#atceriesbūtiecietīgs vajadzētu būt tikpat populārai mirkļbirkai kā #paliecmājās. (..) Tā vietā, lai uzskaitītu, cik tualetes papīra ruļļu ir jums rindā priekšā stāvošajam, labāk atcerieties pateikt paldies pārdevējai, kurai tāpat vien neviens nav piešķīris brīvdienu un kura, riskējot ar savu veselību, turpina apkalpot simtus. (..) Tā vietā, lai sētu apkārt paniku, paklusējam. Kritizēšana situāciju neuzlabo. Esiet atbildīgi ne tikai par to, kur dodaties, bet arī par to, ko sakāt. Un iespēju robežās atceramies atbalstīt vietējos uzņēmējus.»

Gundars ĀBOLIŅŠ, JRT aktieris:

«Ja nu ir tāda vēlme sapirkties un nodrošināties pilnīgai pašizolācijai uz ilgāku laiku, tad labāk to izdarīt mazajos privātveikaliņos. Kamdēļ barot lielveikalu ķēdes? Labāk palīdzēsim mazam lauku vai piepilsētas veikaliņam, kas jau tāpat knapi velk dzīvību Maxima, Mego un Rimi ielenkumā. Tur var nopirkt gan griķus, gan papīru, gan šņabi!»