Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Mākslinieki un sportisti atsakās no dalības pasākumos Latvijā

© Pixabay

Ņemot vērā jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatīšanos, ārzemju mākslinieki un sportisti atsakās no dalības pasākumos Latvijā, liecina pašvaldību publiskotā informācija.

Tā Jelgavā atcelts arī starptautiskais boksa turnīrs "Jelgava Open", kam bija jānotiek no rītdienas. Ņemot vērā Covid-19 izplatību pasaulē, ārvalstu sportisti drošības apsvērumu dēļ atteikuši dalību turnīrā.

Savukārt Gruzijas vīru koris "Basiani" pārceļ visus Eiropas koncertturnejā iecerētos koncertus, kuru vidū ir arī 22.martā Latgales vēstniecībā "Gors" paredzētais. Koncerts pārcelts uz novembri.

Tāpat Jelgavā, lai nodrošinātu Senioru universitātes studējošo un pasniedzēju veselības aizsardzību un novērstu riskus, no nākamās nedēļas līdz marta beigām atceltas nodarbības abām senioru grupām.

Jau ziņots, Latvijā pēdējās diennakts laikā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 apstiprināta vēl sešiem cilvēkiem. Līdz ar to kopumā Covid-19 līdz šim apstiprināts 16 cilvēkiem.

Tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs sasniedzis 118 000, un no šīs slimības miris 4291 cilvēks, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11.martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.