Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Jūrmalā notiek pasākums tikai sievietēm - "Sieviešu Festivāls"

© Pixabay

Vecāku organizācija "Māmiņu Klubs", televīzija sievietēm "STV Pirmā!" un "Veselības centru apvienība" (VCA) šodien Jūrmalā, viesnīcā "Semarah Hotel Lielupe" rīko otro Sieviešu Festivālu. Pērn pasākums, kas veltīts sievietes veselībai un izaugsmei un bija pieejams bez maksas, pulcēja vairāk kā 3000 sieviešu.

"Māmiņu Klubs", rīkojot Sieviešu Festivālu, vēlas akcentēt sievietes veselības veicināšanu, sākot no jaunām meitenēm līdz pat dāmām brieduma gados. Plaša programma ar ārstiem-ginekologiem, bez maksas veselības konsultācijas un populāras dzīvesstila, sievietes pašapziņas, modes un stila ekspertes ar iedvesmojošām lekcijām priecēs sievietes visas dienas garumā.

Šogad Sieviešu Festivāls veltīts attiecību tēmai - pirmkārt, jau sievietēm pašām ar sevi, savu pašrealizāciju kā profesionālajā tā privātajā dzīvē, partneriem, bērniem, skaistumu, veselību, pašizaugsmi, karjeru, vecumu, seksualitāti un daudzām dzīves jomām.

Pēc "Māmiņu Kluba" veiktās aptaujas, kurā piedalījās vairāk 500 sievietes vecumā no 25-35 gadiem, visvairāk sievietēm pietrūkst laika sev. Vairāk kā 80% sieviešu jautātas, kas viņām šobrīd dzīvē visvairāk pietrūkst, atzīmēja laika trūkumu savam mieram, vienatnei, pašizaugsmei, jo bieži vien pazūdot dažādās savās dzīves lomās un pienākumos: "Vēlamies atbalstīt māmiņas un sievietes visdažādākajos vecumos, lai sniegtu vismaz vienu dienu izzinošas un kvalitatīvas atpūtas! Mūsu Latvijas sievietes ir pārgurušas, jo vēlas būt varones un izdarīt vairāk nekā spēj. No vienas puses, mums ir stipras un talantīgas sievietes, kas veido labu karjeru, nereti vienas audzina bērnus, nodarbojas ar hobijiem, šķietami ar visu tiek galā, tomēr cena, ko sieviete maksā par savu aizņemtību, nereti ir saslimšanas un hronisks pārgurums", skaidro Sieviešu Festivāla organizatore un "Māmiņu klubs" vadītāja Sandija Salaka.

Festivāla programma izveidota vairākos blokos: "Attiecības ar savu veselību", kurā ar lekcijām piedalīsies ārsti-ginekologi; "Attiecības ar sevi" - iedvesmojošas uzrunas no dzīvesstila influencerēm, psihoterapeitiem un koučiem; "Attiecības ar savu partneri" - lekcijas par seksualitāti un partnerattiecībām; "Attiecības ar savu stilu un skaistumu" ar modes blogerēm un žurnālistēm, un, visbeidzot "Attiecības ar savām finansēm un karjeru", kas palīdzēs sievietēm vairāk uzdrošināties domāt par savu finansiālo neatkarību un laika plānošanu.

Sieviešu Festivāla laikā darbosies īpaša dāmu poliklīnika, kur bez maksas būs iespējams veikt dažādas veselības pārbaudes un konsultēties ar "Veselības centru apvienības" speciālistiem.

Pasākumu vadīs dzīvesstila blogere un TV personība Kristīne Virsnīte. Tas tiešraidē būs vērojams portālos Maminuklubs.lv un Tvnet.lv; festivāla notikumiem varēs sekot līdzi arī STV Pirmā! un "Māmiņu Kluba" sociālajos tīklos.

Festivālā sievietes varēs klausīties iedvesmojošas uzrunas no Latvijā vadošiem psihoterapeitiem, koučiem, ārstiem, influenceriem, modes un stila ekspertiem, brīnišķīgām un iedvesmojošām personībām, baudīt sievišķīgāko produktu "degustācijas", kā arī piedalīties praktiskās meistarklasēs vairākās zālēs viesnīcā "Semarah Hotel Lielupe".

Sieviešu Festivāls norisināsies 29.februārī laikā no plkst.12:00 - 19:00, viesnīcā "Semarah Hotel Lielupe", Bulduru prospekts 64/68. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Lekcijas lielajā zālē JURMALA HALL uz lielās skatuves

ATTIECĪBAS AR SAVU VESELĪBU

• "Sievietes dzīves pagrieziena punkti 20, 30, 40 un 50 gados. Ko jūs varat un ko nevarat ietekmēt?" - Edīte Domaševa. VCA Sievietes veselības centra "Aura" vadītāja

• "Mīli sevi un savu iegurni!" - Karlīna Elksne. VCA Ginekoloģijas departamenta vadītāja, Rīgas Stradiņa universitātes docētāja

• "Helsisms. Kad labā ir par daudz." - Inga Orleāne. VCA "Aura Premium" nodaļas vadītāja, interniste, kardioloģe

• "Sievietes tehniskā apskate" - Maija Gureviča. VCA "Aura" endokrinoloģe

• "Dzelzs trūkuma 3 stadijas un kā tās atpazīt?" - Dr.Inta Dinsberga, ārste-ginekoloģe, dzemdību speciāliste

• "Izmeklē sevi pati!" - Katrīna Puriņa-Liberte, ārste-rezidente ginekoloģijā, lektore "Māmiņu Klubā"

• "Meiteņu intīmā higiēna" - Dr. Daiga Baranovska, ginekoloģe

ATTIECĪBAS AR SEVI

• "Rūpes par sava ķermeņa vajadzībām - priecīgāks prāts!" - Anna Rozīte, TV personība, veselības entuziaste

• "Attiecības ar saviem gadiem" - Una Ulme, skaistuma eksperte, žurnālrakstu un grāmatu autore

• "Audzēt Mīlestību jeb dzīvē vissvarīgākais" - Inese Prisjolkova, grāmatu autore, Pavasara studijas vadītāja

• "Ar sevi-vislabākajās attiecībās!" - Kristīne Beitika veselīga dzīvesveida entuziaste, blogere

• "Saruna ar divām savām būtībām" - Rita Muižniece, žurnāla "Mistērija" vadītāja

• "Vai esmu laba diezgan?" - Inga Gorbunova, žurnāla "I'mperfekt" vadītāja

ATTIECĪBAS AR PARTNERI un SAVU SEKSUALITĀTI

• "Kāpēc attiecības sanāk un kāpēc attiecības nesanāk?" - Andris Veselovskis, psihoterapeits

• "Kā pastāstīt par savām seksuālajām vajadzībām savam partnerim?" - Diāna Zande, kognitīvi biheivoriālā psihoterapeite, lektore "Māmiņu Klubā"

• "Kā dzimumu stereotipi ietekmē attiecības ģimenē?" - Irina Mazurika, sieviešu resursu centrs "Marta"

• "Sievietes intīmā veselība un bauda" - Vikija Klišāne, SexyStyle eksperte

ATTIECĪBAS AR SAVU STILU UN SKAISTUMU

• "Attiecības ar stilu: individualitātes atslēga". -Maija Armaņeva, stila un skaistuma eksperte

• "Jaunākās tehnoloģijas skaistumkopšanā" - "Era-Esthetic" eksperti

ATTIECĪBAS AR SAVU KARJERU

• "Ceļā no "it's complicated" uz "available" - manas attiecības ar naudu." - Karīna Kulberga, finanšu konsultante, "SheOwns" kustības vadītāja

• "Mans laiks- kā gribu, tā plānoju" - Evija Šalte - Novicka, personības izaugsmes trenere

Lekcijas konferenče zālē DZINTARI

• "Sievietes jauda un viņas attiecību kvalitāte slēpjas sievietes spējā saprast pašai sevi." - Laura Dennler, Ugunsskola

• "Attiecības ar savu seksualitāti" - Vents Sīlis, filozofs, antropologs, RSU pasniedzējs un vīru grupas dalībnieks

• "Sievišķās un vīrišķās atpūtas". Kā ātri un efektīvi atbrīvoties no noguruma, iegūt resursus un justies sprigani, mīlēt spējīgi vienmēr?" - Dimantra, Dzīves Mākslas akadēmija.

Sieviešu Festivālā, līdz ar lekcijām, būs pieejamas arī padziļinātas meistarklases visas dienas garumā par personīgā stila veidošanu, pāru attiecībām, sievietes pašapziņu, seksualitāti. Darbosies arī kustību zāle, kur varēs izmēģināt dažādas kustību terapijas - piemēram, iepazīties ar biodeju, sakrālo un šakti deju, lai izkustētos!

"Vakara nagla" būs Sieviešu stend-up izrāde no populārās apvienības ar dzejniecēm, rakstniecēm un sieviešu tiesību aktīvistēm Aivu Birbeli, Džemmu Sudrabu, Lauru Ceļmali un No Ru.

Pasākumam un programmai līdzi sekot, var apmeklējot Facebook lapu https://www.facebook.com/events/2579220502401051/