Viktoram Zemgalam šovs "Dziedi ar zvaigzni" ir spēcīga degviela

© Raitis Plauks/f64

"Mājās ļoti reti rīkoju lielas svinības. Pēdējā laikā saku tā: ja ir iespēja paklusēt, es paklusēju un, ja ir iespēja netusēt, es netusēju. Un dzimšanas diena arī nav tā reize, kad izrādīties," uzskata vakardienas gaviļnieks – dziedātājs Viktors Zemgals.

Šoreiz no svinēšanas viņš tomēr neizspruka – ballītē pēc TV3 muzikālā spēkošanās šova Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas tiešraides ar skanīgu Augstu laim" un prieku viņu sumināja ne tikai Eolikas cīņu biedri Olga Rajecka un Dainis Dobelnieks, kurš kopā ar sievu šovu vēroja klātienē, bet arī raidījuma veidotāji un daiļā policiste Linda Neimane-Zobena, kura savam skatuves partnerim bija sarūpējusi sveicienu no saviem amata brāļiem. Savukārt vakar dzimšanas diena nosvinēta šaurā ģimenes lokā, tikai ar pašiem tuvākajiem, – sarunā ar Neatkarīgo pastāstīja Viktors Zemgals, neslēpjot prieku par silto saulīti, kas visu dienu pa zemes virsu staigājusi viņam par godu. "Mana mamma saka, ka šodien ir tāds pats laiks kā tad, kad es piedzimu pirms... trīsdesmit gadiem," Viktors Zemgals pasmaida un uz jautājumu, ko viņam dzimšanas dienā novēlēt, atteic, ka labi vārdi un laba vēlējumi patiešām ir vērtīgāki par kādu nevajadzīgu dāvanu. "Vispatīkamākais ir tas, ka vecie cīņu biedri, vecie mūziķi viens pēc otra piezvana, atceras," viņš saka un ļauj sev novēlēt nepazaudēt optimismu šajā neviennozīmīgajā laikā. Turēt sevi formā, priecāties par citiem, un tad citi priecāsies par tevi!

Viktors Zemgals atzīst, ka šajā rudenī, iesaistījies dziedāšanas šovā, viņš ieguvis "baigo dopingu". "Man bija liels prieks, ka Dainis [Dobelnieks] svētdien bija atnācis uz šovu. Es redzēju, ka viņš patiesi juta mums līdzi. Nav svarīgi, uzvarēs Olga vai Viktors, svarīgi, ka mēs tur esam! Eolikā mēs esam jau trīsdesmit gadu, šogad mēs parādījām, ka vēl varam, bet šovā man līdzās ir talantīgi puiši, no kuriem viens otrs ir jaunāks par maniem dēliem, un man ir jātur viņiem līdzi," secina mūziķis.

Viktors Zemgals atzīst: par pārsteigumu sev, viņš šovā jūtas labi, pat ļoti mierīgi. Un, lai arī viņam kā dziedātājam jau sen vairs nevienam nekas nav jāpierāda, viņam ir patīkami būt šais milžu cīņās.

"Svētdien beidzot sajutu, ka mums ar Lindu veidojas kontakts. Meitene ir superīga! Ir jāpastrādā ar vokālām lietām, bet viņa ir vitāls cilvēks!" Viktors Zemgals neskopojas ar komplimentiem. Viņš uzskata, ka Linda ir tā, kas ceļ viņu duetu. "Iedomājieties, cik viņai ir pielūdzēju no viņas amata brāļiem! Plus vēl manas omītes... Tāds kokteilis mums sanāk!"

Izklaide

VEF Kultūras pilī 20. oktobrī ar īpašu koncertu viesosies savulaik megaslavenais dāņu elektroniskās mūzikas duets “Laid Back” – Tims Štāls (vokāls, taustiņi, bass, bungas) un Džons Guldbergs (vokāls, ģitāra, bass). Ja nu kādam šīs grupas vārds pagaisis no atmiņas, tad tādus gabalus kā “Bakerman” un it īpaši “Sunshine Reggae” laikam jau nu zinās visi.