Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Aušvicas muzejs kritizē seriālu "Hunters"

© AFP/SCANPIX/LETA

Polijas Aušvicas muzejs nosodījis ASV studijas "Amazon" jauno seriālu "Hunters", norādot, ka viena no ainām seriālā, kurā galvenā loma ir Alam Pačīno, ir "bīstama" un var iedrošināt "nākamos noliedzējus".

"Aušvicā ir daudz šausmīgu sāpju un ciešanu, kas ir dokumentētas izdzīvojušo liecībās," tviterī norādīja Aušvicas memoriāls, kas izveidots Polijā bijušās nacistu nāves nometnes vietā.

"Patiesībai neatbilstošas šaha spēles ar cilvēkiem izgudrošana seriālam "Hunters" nav tikai bīstama muļķība un karikatūra vien. Tā iedrošina nākamos noliedzējus. Mēs godinām upurus, saglabājot precizitāti attiecībā uz faktiem," uzver muzejs.

Muzeja tvītam pievienots seriāla epizodes attēls. Tajā redzams šaha spēles laukums, kurā spēles figūru vietā ir cilvēki.

Seriāla darbība noris 1977.gadā, un tas vēsta par nacistu medniekiem. Viņi uzgājuši vairākus simtus augsta ranga nacistu amatpersonu, kas dzīvo ASV un plāno radīt Ceturto Reihu.

Seriāla mājas lapā norādīts, ka to iedvesmojuši patiesi notikumi. Tā pirmizrāde "Amazon" straumēšanas vietnē notika piektdien.

Seriāla veidotājs Deivids Veils pirmdien noraidīja pārmetumus.

"Kaut arī "Hunters" ir dramatiska izkāsta seriāls ar lielā mērā izdomātiem varoņiem, to ir iedvesmojuši patiesi notikumi," paziņojumā ziņu aģentūrai AFP norādīja Veils. "Bet tā nav dokumentālā filmā, un šis seriāls nekad kā tāda nav iecerēts."