Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Ko šogad piedāvā kino festivāls "2ANNAS"

© Lauris Aizupietis/F64

Nedēļas nogalē no piektdienas līdz svētdienai īsfilmu festivāls 2ANNAS Kaņepes kultūras centra kino Augusts piedāvā skatītājiem gan ko pavisam neparastu, gan Baltijas valstīs un pasaulē radītās jaunākās īsfilmas un kino bērniem konkursa programmu seansos, gan arī fokusa programmas "Redzi mani" un "Melnais caurums". Savukārt nedēļas izskaņā, svētdien, 16. februārī plkst. 16.30 - kā jau ierasts, - apbalvoto filmu seanss, kurā izbaudīt pašas izcilākās festivāla filmas.

Sestdiena, 15. februāris sāksies plkst. 12:00 ar Starptautisko bērnu īsfilmu konkursu - seansā REDZI MANI latviešu režisores Agneses Laizānes spēlfilma "Vectēvs", animācija no Argentīnas "Ians, aizkustinošs stāsts" (Abel Goldfarb), Nepāliešu spēlfilma "Bērns - skolotājs" (Phadindra Budhathoki) un citas vērtīgas, aizraujošas filmas. Plkst. 17:00 tiks piedāvāta fokusa programma NO CITURIENES, kurā starp 7 filmām arī "Pumzi" (Wanuri Kahiu, Kenija) - zinātniskās fantastikas filma, kurā attēlota distopiska nākotne 35 gadus pēc tam, kad kari par ūdeni ir iznīcinājuši visu dzīvo uz Zemes. Turpat arī Starptautiskā īsfilmu konkursa seansi CILVĒKU DABA (plkst. 17:00) un MŪSU PAGĀTNE (plkst. 19:00).

15. februāra vakars īpaši nozīmīgs būs visiem konkursu filmu veidotājiem - plkst. 21:00 notiks apbalvošanas ceremonija. Tiks paziņota GRAND PRIX ieguvēja - filma, kas saņems zelta Annas statueti un Latvijas Mobilais Telefons naudas balvu, Baltijas īsfilmu konkursa uzvarētāji, kas saņems Annas statueti un balvu 2000 EUR vērtībā no Bbrental vai Bbposthouse, kā arī uzvarētāji pārējās konkursa kategorijās.

Festivāla noslēgumā, 16. februārī plkst. 14:00 - festivāla programmas direktores Laimas Graždanovičas veidotā fokusa programma MELNAIS CAURUMS, kas būs izaicinājums skatītājam nodoties meditatīvam ceļojumam no kura ikviens atgriezīsies citādāks. Un jau plkst. 16:30 - 2ANNAS ISFF 2020 Apbalvoto filmu seanss!

Īsfilmu festivāls 2ANNAS norisinās Rīgā no 10. līdz 16. februārim, un tā fokusa programma šogad koncentrējas uz kosmosa tēmu izpēti kino un mākslā, izrādot filmas, kas dažādos veidos apskata ārpus planētas Zeme eksistējošas parādības, aktualizē jautājumus par citplanētiešu eksistenci, ceļošanu laikā, melnajiem caurumiem un to, kā mikrokosmosā notiekošās parādības atspoguļo makrokosmosu.

2ANNAS ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā. Festivāls piedāvā filmas, kas paplašina kino tehniskās un mākslinieciskās robežas, stāsta par aktuālām tēmām, piedāvā nebijušu kino pieredzi gan satura, gan formas ziņā, uzsverot kino eksperimentālo dabu un veicinot jaunus meklējumus. Festivāls popularizē īsfilmas žanru, skatot Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Īsfilmu festivālu organizē Virtuālā studija "Urga".