Karnivāļi pievēršas latviešu kino klasikai

© Publicitātes foto, Andrejs Strokins

Daugavpils Olimpiskajā centrā notikušajā dziesmu aptaujas Muzikālā banka finālšovā ar neparastu pirmizrādi izcēlās indīroka grupa Carnival Youth – viņi savā versijā izpildīja senseno dziesmu Kur tu biji.

Šī Maestro dziesma pirmoreiz aptuveni pirms pusgadsimta izskanēja Oļģerta Dunkera režisētajā filmā Tauriņdeja, to izpildīja Bruno Oja. Izrādās, ka šai dziesmai būs turpinājums. Kā pastāstīja grupas multiinstrumentālists Roberts Vanags, pašlaik tiek veidota programma ar dziesmām, kuras skanējušas latviešu kinofilmās - lielākā daļa no tām jau ir sagatavotas, un rudenī ar šo programmu vairākos koncertos tiks iepazīstināti arī klausītāji.

«Daudzi jaunieši šīs dziesmas nekad nav pat dzirdējuši, kamēr vidējās un vecākās paaudzes cilvēkiem tās ir kā pašsaprotamas, taču varbūt jau piemirstas - vēlamies piedāvāt tās paklausīties atkal, tikai citās versijās. Savā ziņā šī mums pašiem būs kā izkāpšana no savas komforta zonas, kā tilts starp to, ko esam darījuši pēdējos gadus, un pavisam cita veida repertuāru,» teica Roberts. «Manas mammas mīļākās dziesmas, kas tiek dziedātas visos svētkos, ir no filmām. Tajās ir kaut kas ļoti ģimenisks, latvisks, mūs visus vienojošs. Ir ļoti interesenti pašiem tās tagad studēt un aranžēt - meklēt veidu, kā tās iedzīvināt mūsdienu skanējumā, tajā pašā laikā nezaudējot to oriģinālo šarmu Carnival Youth jau anonsējuši šo kino dziesmu koncertsēriju, kurai dots glups nosaukums - Naivais ku-kū. Programmas epicentrā būs latviešu kino zelta klasika - Dāvana vientuļai sievietei, Ceplis, Ezera sonāte, Emīla nedarbi un Sprīdītis. Šos koncertus papildinās filmu fragmentu video un atbilstoša retro estētika. Pirmie koncerti plānoti 30. septembrī Ādažu Kultūras centrā, 4. oktobrī Siguldas Baltajā flīģelī un 7. oktobrī VEF Kultūras pilī.

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.