Sākas Dzejas dienas

Šodien sāksies tradicionālās Dzejas dienas, kas līdz 18.septembrim piedāvās plašu programmu gan klasisku dzejas pasākumu cienītājiem, gan eksperimentētājiem, aģentūru LETA informēja Dzejas dienu koordinatore Inga Bodnarjuka.

Dzejas dienām starts šoreiz tiks dots burtiskā nozīmē. Pirmais pasākums programmā būs piedzīvojumu pastaiga "Poēma par medusmaizi". Tā ieplānota kā izzinošas orientēšanās sacensības, Āgenskalna un Torņakalna apkaimē meklējot atbildes uz dažādiem ar literatūru saistītiem jautājumiem. Iespēja meklēt un uzzināt tiks dota šodien plkst.14 pie Ojāra Vācieša memoriālā muzeja. Dzejas dienu atklāšana tiks svinēta no plkst.20 klubā "Nabaklab", kur uzstāsies medijroka grupa "Suņa stunda".

Dzejas dienu programmā ir iekļauti vairāki tradicionāli pasākumi. Kā katru gadu, savu veikumu demonstrēs dzejas meistardarbnīcu dalībnieki, kuru lasījumi notiks 6.septembrī plkst.18 Jāņa Akuratera muzejā. Saietu namā "Vijoļšķūnis" 9.septembrī plkst.19 notiks garīgās dzejas lasījumi "Dievs, kaimiņ mans...". 12.septembrī plkst.12 tiks rīkots "Ceļojums ar dzejniekiem" pa Kundziņsalu.

Savukārt 13.septembrī plkst.18 jau otro reizi noritēs pasākums "Atvērt nevar aizvērt". Tajā ar lasījumiem piedalīsies autori, kuriem laikā no pagājušā gada Dzejas dienām ir izdota grāmata. Latviešu dzejnieku sniegumu būs iespējams baudīt arī kafejnīcā "Taka".

Kā ierasts, Esplanādē 11. un 12.septembrī darbosies grāmatu maiņas punkts, kurā būs iespējams iemainīt līdzpaņemtās grāmatas pret citām.

Šogad Dzejas dienās piedalīsies daudz ārvalstu dzejnieku. Kā pirmos varēs novērtēt japāņu dzejnieču Mari Konno, Joko Danno, Kjongas Mi Parkas un amerikāņu autora Džeimsa Hopkinsa lasījumus Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē 9.septembrī plkst.14.30. Šiem autoriem ieplānoti lasījumi arī nākamajās festivāla dienās, bet 11.septembrī Spīķeros ikvienam būs iespēja piedalīties šo dzejnieku vadītā dzejas darbnīcā.

Dzejas dienas finišu sasniegs 18.septembrī plkst.19 klubā "Hamlets", kur jau tradicionāli noritēs Klasisks dzejas vakars.

Izklaide

Strauju kulturālās attīstības gaitu uzņēmušajā Vagonu ielas radošajā kvartālā šo sestdien, 28. septembrī, norisināsies šī gada trešā un noslēdzošā “Latvijas Vinila diena”, uz kuru aicināti visi vinila plašu kolekcionāri, pirkt un pārdot gribētāji, kā arī vienkārši interesenti.

Svarīgākais