Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

Mūziķis Igo pievēršas grādīgo dzērienu rūpalam

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Pirms vairākiem gadiem mūziķis Igo Mežotnē pie Lielupes noskatīja senu kaļķu dedzinātavu un, lai iegādātos 1897. gadā celto kaļķa cepli, kurā dedzināti pat ķieģeļi Mežotnes pils celtniecībai, pārdeva sev piederošo īpašumu Teikā.

Tagad Ceplī top mūzikas un mākslas centrs, notiek mākslas plenēri, tiek gatavoti suvenīri ar Cepļa logo, ko dizainējis Igo, un līdztekus krūzītēm, maisiņiem un svecēm nu radīts arī savs Cepļa brandvīns, raksta kasjauns.lv. Alkoholisko dzērienu biznesā Igo darbojas jau vairākus gadus, kad sadarbībā ar vīndari no Kuldīgas Alvilu Elksni dienas gaismu ieraudzīja Igo Piparu šņabis un degvīns Ugunspuķe, kas pildīti īpaša dizaina pudelēs.

Nu Igo lepojas ar jaunu produktu, kas izceļas ar izteiktu dūmu aromātu un atbilstoši tam arī nosaukts - Dūmenis. Uz tā etiķetes redzams mūziķa zīmējums, kas attēlo Cepļa iespaidīgo skursteni. Vaicāts, vai pašam garšo, Igo atbild apstiprinoši. «Es citiem nepiedāvātu lietas, kas pašam nav tīkamas. Es šo dzērienu pats esmu izdzīvojis, izgaršojis un par rezultātu esmu priecīgs un apmierināts.