Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Stiliste Indra Salceviča: Lielā svara sakne ir galvā

© Līva Simsone/F64 Photo Agency

«Tu esi tas, ko tu ēd! Reāli besī! Varētu padomāt, ka cilvēka mentālā veselība slēpjas uzņemtā uztura daudzumā. Es neesmu tas, ko es ēdu. Es esmu tas, ko es domāju, kā es domāju, kā es izvēlos pavadīt savu laiku un kādas ir manas prioritātes,» savā Instagram kontā raksta pazīstamā stiliste Indra Salceviča.

Viņa pauž neizpratni, kāpēc cilvēkiem ir tendence spriedelēt par citiem, neredzot kopainu. «Kāpēc sabiedrībai vispār būtu jālien tur, kur nevajag? Jāspriedelē par izskatu un pašiem jāizdomā kaut kāda sveša cilvēka realitāte. Jā, es esmu apaļa. Jā, es esmu uzēdusi savu virssvaru, apēdot emocijas un nevis ar kūkām, bet gan ar veselīgām receptēm un kvalitatīvām maltītēm. Jā, es uzēdu savu svaru, jo ēdu par daudz. Un kas par to?» viņa jautā.

«Nesen redzēju kāda ārsta nošērotu video Facebook, kur viņš apgalvoja: ja cilvēks ēd veselīgi un sporto, viņam nevar būt liekais svars. Es neesmu ārsts, bet saku jums: bulšits. Jo liekā svara sakne ir galvā. Vienalga, cik veselīgi tu ēd vai neēd. Ja nav stopkrāna - sāta signāla -, tad nav. Ja gribas sevi žēlot ar pārtiku, tad gribas, un pārtika VAR būt veselīga. Un es ticu un zinu, ka kārtot galvu nav vienas dienas jautājums un arī iemācīties pareizi ēst un ieklausīties organismā nav vienas dienas jautājums. (..) Es esmu tas, ko es domāju! Mēs visi esam tas, ko mēs domājam par sevi, sabiedrību utt. Domājam, nevis ēdam! Neļauj citu cilvēku tekstiem ietekmēt sevi! Visas transformācijas sākas galvā. Un katrā dzīves posmā ir savi notikumi, lietas un ķermeņa formas,» uzskata Indra Salceviča.