Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Pasniegs Latvijas metālmūzikas Gada balvas

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 7. februārī, klubā “Melnā piektdiena” jau vienpadsmito reizi tiks pasniegtas Latvijas Metālmūzikas Gada balvas.

Latvijas Metālmūzikas Gada balvu saņēmējus jau tradicionāli noteiks klausītāju balsojums un žūrijas lēmums. Uz savu sapulci patriarhāli veidotā žūrija trešdienas vakarā sanāca tavernā “Zobens un Lemess”, ar uzdevumu tiekot galā nebijuši straujos tempos, taču tas nenozīmē, ka gala vērtējums tapa vienbalsīgi un bez diskusijām. Arī klausītāji bija balsojuši cītīgi, un šajās anketās bija daudzi pārsteigumi. Piemēram, pāris humoru mīlošie kā gada vokālistu un debitantu bija izvirzījuši “Zobens un Lemess” bārmeni Dzelzi… Balvas tiks pasniegtas kategorijās "Gada ieraksts", "Gada grupa", "Gada debija", "Gada vokāls", "Gada mūziķis" un “Gada notikums”. Būs pārsteigumi!

Gada balvai ierakstu kategorijā bija iesniegti 11 albumi grupu “Druun”, “Blind Shapes”, “Fools On Parade”, “Kumosiņš”, “Lureaway”, “Nostra”, “Oceanpath”, “Terror Activator”, “Ursus Armatus”, “Velna Rats” un “Woodoom” izpildījumā. Apbalvošanas ceremonijas pasākumā uzstāsies daudzsološā pašmāju “doom metal” apvienība “Druun” un pirmo reizi arī ārzemju viesi - grandkora grupa “Cadaveric Incubator” no Somijas un Londonā bāzētie “Ygodeh”, kuru kodols sastāv no savulaik pazīstamās Daugavpils vienības “Disease” mūziķiem. Pasākumu iesildīs un kā pirmie uzstāsies pašmāju “heavy metal” grupa “Iron Wings”.