Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Halsey "Manic"

© Publicitātes foto

Amerikāniete Halsija, īstajā vārdā Ešlija Nikoleta Frendžipani, savos nieka 25 gados paguvusi jau gana daudz: trīs studijas albumi (visi stabilas Amerikas Top 3 vērtības), četri EP un 18 singli, divas vērienīgas pašas turnejas “hedlaineres” statusā (plus viena padomā) un divas kā iesildītājai tādiem grandiem kā The Weeknd un “Imagine Dragons”, kā arī vesela čupa ar balvām, tostarp pat divas prestižās “Grammy” balvas nominācijas.

Manic” turpina iesākto dziedātājas stilistisko līniju, kas maldās kaut kur starp hiphopu, elektropopu, alternatīvo roku un indī, ietekmējoties arī no “r&b”, kantri un citiem stiliem, rezumējot - daudz visa kā. Kopumā 16 kompozīcijas, tostarp kopdarbs ar Alanisu Moriseti dziesmā “Alanis’ Interlude”, kā arī “Suga’s Interlude”, kuras ierakstā savukārt piepalīdzējis reperis Suga no megapopulārās korejiešu apvienības “BTS”. Par kritiķu vērtējumu Halsija var nesatraukties - stabilas četras zvaigznes, turklāt “Metacritic” kopējā rangā tas devis 81 punktu no 100, un tas ir ļoti, ļoti augsts rādītājs. Savukārt par komerciālajiem panākumiem viņa varēja nesatraukties jau visu pagājušo gadu, pateicoties jau 2018. gada oktobrī klajā nākušajai dziesmai “Without Me”.

PAR. Kad jau liekas, ka šo darbu nāksies noklausīties relatīvā vienaldzībā, piezogas albumā ar astoto numuru iekļautā stilīgā dziesma “3AM”, kas apgriež viedokli par šo darbu ar kājām gaisā - var taču, ja grib! Dīvainā kārtā tā gan nav iekļuvusi singlu skaitā, toties pēc kārtas numura nākamā “Without Me” gan - tā skanējusi visās radiostacijās, ka arī atzīmējusies teju visu iespējamo valstu Top 3, no viena Atlantijas okeāna krasta līdz pat otram. Pēc šiem abiem gabaliem albums it kā iegūst otro elpu, arī jau minētā “Alanis’ Interlude” vērtējama ar lielu plus zīmi, tāpat noteikti arī “Killing Boy” un virkne citu.

PRET. Kaut kā šī albuma pirmā daļa tomēr dara piesardzīgu - paliela vilšanās, no Halsijas bija gaidīts kaut kas vairāk. Ja par albumā iekļauto skaņu materiālu tiktu izvilkts vidējais matemātiskais rādītājs, sanāktu tāda gados jauna Šerila Krova, bet šajā gadījumā tas absolūti nebūtu kompliments.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.