"Muzikālajā bankā 2019" triumfē Dons

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Sestdien, 1.februārī, Daugavpilī noskaidrota "Muzikālās bankas 2019" vērtīgākā dziesma. Šogad šis tituls piešķirts mūziķa Dona izpildītajam singlam "Es nāktu mājās".

Jau vēstīts, ka par labākās dziesmas titulu finālā cīnījās 15 popa un roka dziesmas, kuras "Latvijas Radio 2" aptaujā guvušas vislielāko klausītāju un žūrijas atzinību. Izšķiroša nozīme bija finālšova tiešraides balsojumam - skatītāji un klausītāji varēs ietekmēt pusi no kopvērtējuma rezultātiem, zvanot uz balsošanas numuriem.

"Sākoties šai aptaujai, neviens no mums neparedzēja tai tik milzīgu popularitāti un dzīvotspēju. Divdesmit gados "Muzikālā banka" ir kļuvusi par vērienīgāko un gaidītāko mūzikas aptauju gan no klausītāju, gan mūziķu puses. Ir izaugusi jauna mūziķu paaudze, un, ja tā padomā, atskats uz katra gada vērtīgajām kompozīcijām patiesībā atspoguļo to, kuras ir klausītāju mīlētākās latviešu dziesmas 21.gadsimtā," komentēja noslēguma šova izpildproducents Aigars Dinsbergs.

"Muzikālā banka" pirmo reizi Daugavpilī norisinājās pirms gada, un domes vadības pārstāvis apgalvoja, ka par to saņemtas labas atsauksmes.

"Muzikālā banka" ir "Latvijas Radio 2" radio šovs, kurā katru gadu ar klausītāju balsojumu tiek noteiktas vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Ik gadu "Muzikālās bankas" aptauja noslēdzas ar apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbus radio klausītāji un žūrija novērtē visaugstāk.

FINĀLA BALSOJUMA REZULTĀTI

15.vieta- Uzmācīga melodija (Mani) - Astro’n’out.

14.vieta- Es varu būt tā - Patrisha

13.vieta- Maiga vara - Aminata

12.vieta- Tās vēl nav beigas - Dzelzs Vilks

11.vieta-Tik skaļi - Neon Saturdays (piedalās Reiks)

10.vieta- Es gāju par tālu - Katō

9.vieta- Bungādiņas - Aija Andrejeva

8.vieta- Dzīvot citādāk - Aminata un Tautumeitas

7.vieta- Cilvēks - Ivo Fomins

6.vieta- Kamēr vien mēs esam - Markus Riva x Dināra Rudāne

5.vieta- Te saule aust - Instrumenti un Prāta Vētra

4.vieta- Sāc ar sevi - Musiqq

3.vieta- Piededzini mann - Singapūras Satīns (piedalās Horens Stalbe)

2.vieta- Kamēr - Triānas parks un Intars Busulis

1.vieta- Es nāktu mājās - Dons

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.