RECENZIJA: Westlife "Spectrum"

© Publicitātes foto

Kad 90. gadu vidū pasaules popmūzikas tirgu pārņēma “boisbendu” trakums, tad pirmajās šī viļņa rindās bija “New Kids On The Block” (viņi gan bija manāmi jau 80. gadu otrajā pusē), pēc tam - “Backstreet Boys”, “’N Sync” un “Take That”, bet mazliet vēlāk arī īru “Westlife”.

No šiem “bendiem” joprojām dzīvāki par dzīvu ir “Backstreet Boys”, kuri šogad izdeva gluži pieņemamu albumu “DNA”, un “Take That”, kuri elpo arī bez Robija Viljamsa, ko 2017. gadā pierādīja ar albumu “Wonderland”. Par “Westlife” ilgi nekas nebija dzirdēts, taču 2018. gadā viņi reanimējās. No sākotnējā “Westlife” sastāva ierindā nav tikai Braiena Makfedena, bet pārējie četri ir savās vietās. Nu mūzikas cienītājiem tiek piedāvāts arī jauns studijas ripulis, kas pēc skaita šīs grupas karjerā ir vienpadsmitais - iepriekšējais albums “Gravity” tika izdots 2010. gadā.

Neviens no šiem albumiem Apvienotās Karalistes topā nav bijis ārpus Top 3, un šajā jomā izņēmums nav arī “Spectrum”, kurš tajā debitēja pat pirmajā pozīcijā. Kopumā 11 dziesmas, kuru tapšanā roku pielikuši tādi “stāri” kā Eds Šīrans, Džeimss Bejs, Raiens Teders, Stīvs Maks un citi - kā gan tas topos varētu nebūt pirmajā vietā?! “Esam centušies radīt karjeras labāko albumu - gribējām, lai tas būtu aktuāls, lai tas būtu kaut kas svaigs. Mūsu pirmais singls “Hello My Love” deva mums pārliecību, ka klausītāji joprojām vēlas no mums dzirdēt jaunu oriģināldziesmu albumu. Esam priecīgi, ka tas beidzot ir tapis, un to var noklausīties jebkurš,” klišejās runā “Westlife”.

PAR. Četri gados nu jau vairs ne tik jauni puiši skaisti dzied - “Westlife” tā laika fanēm vienalga patiks. Droši vien par labāko viņas (piedodiet, bet neticas, ka šīs grupas fanu armijā varētu valdīt vīriešu dzimtes vīriešu - tā nav pārrakstīšanās - dominance…) atzīs jau minēto “Hello My Love”, lai gan no šāda tipa dziesmām labāka šķiet sirdi plosošā “One Last Time”. Taču pats labākais un vienīgais, kas patiešām uzreiz iekrīt ausīs, ir “dance pop” stilā ieturētā “Take Me There” - to Īrija varēja sūtīt uz Eirovīziju, citādi viņiem tur pēdējos gados klājas tikpat kusli kā mums…

PRET. Lai gan no salduma šķebinošu meldiņu te nav - “Westlife” vispār atmetuši “boisbendiem” tipiskos piegājienus un pievērsušies noslīpētai un perfekti noproducētai popmūzikai -, arī nekā vērtīga te nav. Ja šis kvartets nebūtu atsācis darbību, pasaule par to nudien neraudātu.

Izklaide

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.