Latviešu adītāju zeķes un cepures papildinājušas modeļu tēlus Milānas modes nedēļā

© Pixabay

Ilūkstes novada Bebrenes adītāju kluba "Māras" adītās zeķes un cepures papildinājušas modeļu tēlus Milānas modes nedēļā, liecina Bebrenes pagasta mājaslapa publiskotā informācija.

Rokdarbnieču darinājumi ir nopērkami interneta veikalā, un adījumus pamanījuši Milānas modes nama dizaineri. Kluba pārstāve Marija Baltmane skaidroja, ka no modes nama sekojis aicinājums uzadīt četrus zeķu pārus un vienu cepuri, un veikums pozitīvi novērtēts.

Vēlāk modes nams pasūtījis 20 zeķu pārus un piecas cepures, nosakot skrupulozas prasības. Baltmane klāstīja, ka tika atsūtīti raksti, krāsu paraugi, nepieciešamie izmēri.

Rokdarbnieču adījumi - rakstainas vilnas zeķes un cepures - izrādītas modes dizainera Nīla Bareta modes skatē Milānā, kurā atrādītas nākamā rudens un ziemas sezonas modes aktualitātes.

"Tagad internetā var skatīt Modes nama modeļus un modeles, demonstrējot Sēlijas izcilo adītāju darinātās zeķes un cepures," pauda Baltmane.

"Māras" izveidotas pirms desmit gadiem, kopā sanākot piecām rokdarbu mīļotājām. Klubs ir izdevis divas apjomīgas rokdarbu grāmatas - "Augšzemes musturi" un "Bebrenes Māras".

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais