Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Blind Shapes "Through Space And Time"

© Publicitātes foto

Lai gan tiek uzskatīts, ka “hard & heavy” ir 80. gadu mūzika, to joprojām visā pasaulē spēlē neskaitāmas jaunās un vairs ne tik jaunās grupas. Arī Latvijā, kur kā šī stila līderus no pēdējo gadu jaunpienācējiem gribētos minēt “Rebel Riot” un “Bloody Heels”.

Pēdējos pie saviem ietekmes avotiem min arī relatīvi jauna blice “Blind Shapes” no Jelgavas, kas izveidota 2016. gada septembrī, taču jau itin bieži manīta dažādos koncertos.

Tās sastāvā ir Sandis Kallions (vokāls), Indars Markots (ģitāra), Artūrs Dāvis Ābele (ģitāra), Kristiāns Štokmanis (bass) un Mārtiņš Vēveris (bungas). “Mēs rakstam dziesmas angļu valodā par dažādām, mūsuprāt, aktuālām tēmām: mīlestību, sapņiem un sajūtām. “Blind Shapes” nedomā par rītdienu, bet dzīvo šodienai, mirklī un uz skatuves aktīvi atdod visu, kas iekšās,” teju vai “šleseriskā” manierē vēsta mūziķi. Pagājušā gada nogalē viņi savu iekšu saturu izlika debijas minialbumā jeb EP ar piecām dziesmām.

PAR. Klausīties var, grupai ir perspektīvas. Piemēram, dziesma “Stay Together” - kārtīgs hārdroka spēriens, pie kura smagā roka cienītāji varētu labi pakratīt savas matainās galvas kādā brīvdabas festivālā. Pagrūti definēt savu attieksmi pret “Reverie”, kuru klausoties acu priekšā uznirst Ervīna Ramiņa rēgs - kā jau jelgavniekiem, arī “Laime Pilnīga” skaitās vieni no jaunās grupas ietekmes avotiem -, tomēr laikam jau šim gabalam tomēr jāievelk plusiņš. Vēl jāatzīmē ģitāristu darbs, it īpaši dziesmā “Fire It Up”.

PRET. Lai gan “Blind Shapes” it kā spēlē pietiekami enerģiski, viņu mūzikai katastrofāli pietrūkst jaudas, tā nepārliecina, un tas attiecas arī uz vokālistu. No pieciem gabaliem divi ir totāli “pēc piena” - rokbalāde “Forevermore” un visai primitīvā tituldziesma. Veči, mēģiniet vēlreiz, varbūt nākamreiz sanāks labāk!