Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide

"Carnelian" dziedātāja un Auzāna bekvokāliste Signija debitē solofrontē

© Publicitātes foto

Šonedēļ izdots singls “Where Are You”, kas ir pirmā dziedātājas Signijas Taraņenko oriģināldziesma. Iepriekš viņa iepazīta grupā “Carnelian”, kā arī piedziedot fona vokālus Atim Auzānam, Andrim Baltacim un citiem.

Aizvadītā gada nogalē Signija Taraņenko, kura pieņēmusi skatuves vārdu Signia, patīkami pārsteidza savus klausītājus ar "Muzikālo Adventes kalendāru", savā YouTube kanālā publicējot 24 Ziemassvētku dziesmu kaverversijas. Nu viņa prezentējusi savu pirmo oriģināldziesmu "Where Are You", kas savukārt pārsteidz ar debija neierastu briedumu. "Sarakstīju šo dziesmu pirms diviem gadiem. Toreiz man jautāja - par ko tā ir? Es atbildēju, ka tā noteikti nav par mani.

Taču ir pagājis laiks, apstākļi un notikumi ir krietni mainījuši manu dzīvi, un tagad jau es šo dziesmu varu asociēt ar sevi, un beidzot nodziedāt to patiesi no sirds," tā Signija. Viņa pati ir šīs dziesmas vārdu un mūzikas autore, ieraksta producēšanas darbā punktus uz "i" salicis pazīstamais producents Kaspars Ansons, turklāt pie tā strādājuši arī ne mazāk zināmie producenti Artūrs Palkevičs un Gaitis Lazdāns. “Dziesma ir par mīlestību, kuru gaidām, meklējam un tad, ja paveicas - atrodam. Ja nepaveicas - turpinām gaidīt un meklēt "to īsto". Par sapņiem, kurus katrs gribam piepildīt, grūtībās padodamies un, satiekot īstos cilvēkus, atkal noticam tiem no jauna. Dziesma ir par tiem, kuri meklē. Arī par Tevi. Šis ir stāsts par to, kā nepadoties.”

Ja par pašu Signiju, tad jaunā dziedātāja pāris dienas nedēļā strādā aptiekā par farmaceita asistentu, bet pārējo laiku velta dziedāšanai. Šobrīd aktīvi darbojas grupā “Carnelian” un dzied bekvokālu Atim Auzānam, piedalās arī dažādos muzikālos projektos un labdarības pasākumos. Iepriekš viņa dziedājusi bekvokālu arī Aivo Oskim, Andrim Baltacim un draiskā joku un dziesmu izrādē “Nerātnā vasaras nakts”.