Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide

Liepājā uzstāsies britu vokālais virtuozs Vatkiss

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 11. janvārī, Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” ar solo vokālo performanci “VocalSuite” uzstāsies londonietis Klīvlends Vatkiss. Priekšnesumā vokālā improvizācija mīsies ar elektroniskās mūzikas iespējām un mirkļa burvību.

Britu virtuozs Klīvlends Vatkiss ir uzstājies un strādājis kopā ar daudziem slaveniem māksliniekiem, tostarp Bjorku, Bobu Dilanu, Stīviju Vonderu, Kītu Ričardsu, grupu “The Who”, Lizu Stensfīldu, Bobiju Makferinu, Džo Kokeru un daudziem citiem, arī virkni simfonisko orķestru. Izdevums “Evening Standard” viņu pat nodēvējis par “Labāko Lielbritānijas džeza mūziķi - vīrieti”.

Par savām vokālajām dotībām Vatkins trīs gadus pēc kārtas ir saņēmis “Wire/Guardian” balvu kā labākais džeza vokālists, bet 2017. gadā apbalvots arī ar Lielbritānijas džeza balvu “Parliamentary Jazz Awards”. Rietumu mūzikas kritiķi Vatkisa muzikalitāti salīdzina ar tādām zvaigznēm kā Bobijs Makferins un Rejs Čārlzs.

Liepājas koncertā klausītāji dzirdēs “VocalSuite” - vokālās improvizācijas performanci, kurā Vatkiss izmanto savu balsi un ierakstīšanas tehnoloģijas iespējas, vokālo skaņdarbu radot īsi pirms uzstāšanās vai arī pat tikai pašā koncertā, auditorijas acu priekšā. Ar savu balsi Vatkiss savieno dažādas pasaules kultūras un mūzikas žanrus - sākot no klasiskās mūzikas līdz Āfrikas ritmiem, no džeza līdz kora mūzikai. Performancē būtiska loma ir apkārtesošajai atmosfērai, kas vienā mirklī var mainīt priekšnesuma gaitu. Slavenā vokālā grupa “Take 6” par Vatkisa veikumu “VocalSuite” sacījuši: “Vai tas nav apbrīnojami - viņš viens var paveikt to, ko varam mēs visi seši kopā?!”.