Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

"BBC Radio 3" gada nogales šovā iekļauj arī latvietes skaņdarbu

© Publicitātes foto

Latviešu pianistes, konkursa "Riga Jazz Stage 2019" finālistes Elzas Ozoliņas skaņdarbs "Nostalgia" iekļauts prestižajā "BBC Radio 3" gada nogales džeza šovā, ko vadīja prominentais britu žurnālists Kevins Ležandrs.

Elza Ozoliņa skaņdarbu sakomponējusi starptautiskā jauno talantu bigbenda "Euroradio Jazz Orchestra" vajadzībām, un tā koncertieraksts tad arī iekļauts "BBC Radio 3" programmā līdzās spilgtākajiem pasaules džeza sacerējumiem 2019. gadā.

"Euroradio Jazz Orchestra" ir bigbends, ko jau tradicionāli katru gadu izveido "Euroradio" tīkla džeza producenti, starp kuriem ir arī Latvijas Radio skaņu ierakstu studijas vadītājs Māris Briežkalns. Pēc pērn notikušā džeza talantu konkursā "Riga Jazz Stage" viņš bigbendam nominēja tieši Elzu.

Elza Ozoliņa dzimusi Rīgā, šobrīd turpina apgūt džeza zinības Dānijas Karaliskajā mūzikas akadēmijā Ālborgā. Elza mācījusies arī Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā Tallinā, kā arī piedalījusies meistarklasēs, ko vadījuši tādi atzīt vīri kā amerikāņu kontrabasists Džejs Andersons, kā arī amerikāņu saksofonisti Deivs Lībmans un Bobs Mincers. Jāpiebilst, ka Elzas skaņdarbā "Nostalgia" iekļauts arī latviešu tautasdziesmas "Pūt, vējiņi" motīvs.

Šogad džeza mākslinieku konkurss "Riga Jazz Stage" notiks no 2. līdz 4. aprīlim kinoteātrī "Splendid Palace". Tā īpašais viesis būs "Grammy" balvas nominants, amerikāņu dziedātājs un bundzinieks Džeimisons Ross. Šogad konkursanti no dažādām valstīm sacentīsies "Džeza vokāla" un "Džeza bungu" kategorijās.