Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Astrologs Andris Račs: ko šis gads sola visām horoskopa zīmēm?

© F64 Photo Agency

Šogad ir divas valdošās planētas – Saturns un Marss, un tās astroloģijā ir «skarbās planētas». Tās patīk tiem, kuri no rīta līdz vakaram strādā, bet nepatīk tiem, kuri gaida lielāku algu vai kompensāciju par iepriekš padarīto. Otrie šogad paliks ar garu degunu, neko nedabūs. Tā apgalvo pazīstamais astrologs Andris Račs (astrologos.lv). Tradicionāli jaunu gadu iesākam ar viņa redzējumu, ko mums sola 2020. gads.

Pēc Austrumu kalendāra aizvadītais bija Dzeltenās Zemes Cūkas gads, kas turpināsies vēl līdz šā gada 24. janvārim, kad - īsi pirms sāksies jauna diena - pulksten 23.43 pēc Latvijas laika - pie vadības grožiem ķersies Baltā Metāliskā Žurka. Līdz ar to sāksies arī jauns horoskopa 12 Austrumu zīmju periods.

«Piedodiet, bet - kā žurka dzīvo? Viņa pielāgojas dzīvei visdažādākajos apstākļos un pieņem realitāti visskarbākajā tās izpausmē. Žurkai nevajag ne elektrību, ne apkuri, viņai nav pat normālas pārtikas, ir jāpārtiek no barības pārpalikumiem, bet - viņa mierīgi dzīvo. Un ir stipra,» astrologs Andris Račs pavisam īsi raksturo cilvēku nemīlēto peļu dzimtas grauzēju, uzsverot, ka astroloģiski šajā gadā jau esam iegājuši - Žurka jau pusotru mēnesi mūs pamazām pieradina.

Kā Dvēseļu putenī

Ja precīzi pirms gada, sagaidījuši jauno, 2019., gadu, astrologs Andris Račs prognozēja, ka dzīve mūs piespiedīs strādāt, respektīvi, darītājiem un atbildīgiem cilvēkiem - tiem, kuri spēj, var, grib, dara un atbild par to, ko dara - būs kārtīgi labs gads, tad šodien, pārkāpjot 2020. gada slieksni, viņš saka: šis būs kārtības ieviešanas gads. Tiesa, kārtības ieviešana var būt gan veiksmīga, gan pārcentīga, gan problēmas saasinoša, bet - kārtības ieviešanas centieni būs, turklāt praktiski visās sfērās. Viņš nevar iedomāties nevienu sfēru, kurā netiks mēģināts ieviest kārtību. «Tas nozīmē, ka mazināsies ilūzijas un cerības, ka «gan jau kaut kā», ka «gan jau būs labi»,» astrologs paskaidro, sakot, ka šis ir kantainākas, nevis noapaļotākas formas gads, ar diezgan asiem stūriem. Un viņš uzskata, ka ieguvēji šogad būs tie, kuri mācēs darboties efektīvi. «Tas savukārt nozīmē: vairāk robotu, vairāk automātisko atbildētāju, vairāk pašapkalpošanās automātu, vairāk mobilo aplikāciju, kurām nevajag cilvēku klātbūtni. Darba roku jautājums būs super, super, super aktualizēts. Jau šobrīd tas ir ļoti aktuāls, un ne tikai pie mums, arī pasaulē kopumā. Tāpēc no tiem, kuri grib kaut ko darīt, bieži dzirdēsim: «Bet kurš tad strādās?!...» Es jau nelemšu valdības vietā, bet skaidrs, ka situācija būs līdzīga kā kara apstākļos, kad jāņem arī vecie un pavisam jaunie. Kā Dvēseļu putenī: viens karam par vecu, otrs par jaunu, bet - ir vajadzīgi visi, kuri var kustēties. Šajā gadījumā būs jāņem gan vecie, gan no citām zemēm. Vai pavisam jaunie arī? Par to es šaubos, uz to neiet,» piebilst Andris Račs.

Cietīs sapņotāji

«Es nezinu, vai to vārdu, ko Latvijā viena partija ir uzurpējusi, drīkstu lietot, bet - politiskā gaisotne šogad būs konservatīvāka, nekā tā bijusi līdz šim. Redziet, cilvēka prāts jau neskatās uz skaitļiem, cilvēks pat uz savu algu neskatās - viņš skatās uz sajūtām. Un, ja ir sajūta, ka nav labi, tad, lai kādus skaitļus viņam rādītu, nav labi, un viss! Un šāda sajūta - nu nav tā, ka ir labi - jau ir un būs vēl kādu gadu. Un vislielākie cietēji šogad būs tie, kuri par daudz sapņo un kuri uzskata, ka viņiem par kaut ko pienākas kompensācija,» stāsta pieredzējušais astrologs. Arī viņš pievienojas visiem tiem, kuri paceļ roku, paužot atbalstu mediķiem, ka viņi ir pelnījuši lielākas algas, bet - kuru tas interesē, ja ir jāatver maks?! «Mediķi arī būs tajā grupā, kuri uzskatīs, ka viņi ir pelnījuši, ka viņiem pienākas, bet - visticamāk, ka paliks ar garu degunu. Varbūt kaut kad dabūs - vai 2021., vai 2022. gadā, bet ne šogad. Diemžēl tāda ir valdošā planēta Saturns. Ir iespējami ļoti asi protesti, bet situāciju var nomierināt tas, ka mediķi pārsvarā ir sievietes - tie nebūs celtnieku protesti,» stāsta Andris Račs.

Viņš norāda, ka šogad ir divas valdošās planētas - Saturns un Marss, un tās astroloģijā ir «skarbās planētas». «Tās patīk tiem, kuri strādā no rīta līdz vakaram, bet nepatīk tiem, kuri gaida lielāku algu vai kompensāciju, kaut vai par iepriekš padarīto. Tie, kuriem šīs planētas patīk, ir ļoti sīksti cilvēki - viņi naudu daudz netērē, dzīvi nebauda, tikai strādā un strādā. Un šogad valdošā gaisotne būs tieši tāda, un arī lēmumi tiks pieņemti tieši tādi. Kāds teiks, ka beidzot, un kāds būs neapmierināts, sakot: kurp mēs virzāmies?!» domā astrologs.

Viņš apgalvo, ka planētas Marss - tas ir karavīru un ieroču aizbildnis - ietekmē varēs aizmirst par taisnīgumu un tiesiskumu. Būs kontrole - kam būs spēks, tas kontrolēs. «Gadiem ilgi un daudzās sfērās ir pietrūcis gribas kustināt to, kas nepatīk, bet šogad daudzas lietas izkustēsies. Dzelteno vestu protesti Francijā ir tikai ziediņi - daudzviet pasaulē šogad ies vaļā pa skarbo. Būs mītiņi, policijas ķēdes un tamlīdzīgi. Mēs esam salīdzinoši mierīgāka tauta, pie mums tā varbūt nebūs, bet - astroloģiski situācija ir līdzīga 13. janvāra grautiņiem Vecrīgā 2009. gadā. Jautājums tikai, vai viņi kaut ko izcīnīs? Un atbilde ir: tie, kuri cīnīsies, izcīnīs. Gada loģika saka: ir jācīnās.»

Sankcijas visās nozīmēs

«Ir vairāki attīstības cikli, ko šogad vērts pieminēt. Divdesmit gadu cikls astroloģiski saistās ar ekonomisko attīstību, un 2020. ir šā cikla noslēguma gads, kad faktiski plūcam augļus,» stāsta Andris Račs, paskaidrojot, ka tas saistāms ar Latvijas pievienošanos ES, kas notika 2004. gadā. «Šis cikls sākās jau 2000. gadā - Vērša zīmē, kas nozīmē «nauda, nauda, nauda» -, un mēs tajā ielēcām uz tā sākumviļņa. Tagad pasaulē ir jaunas vēsmas - klimata streiki, bailes uzcepties. Jauns cikls sāksies šā gada nogalē, faktiski uz robežas ar 2021. gadu, un tas iezīmēs citu politiku - valstu kontrole pār procesiem būs daudz lielāka. Es ceru, ka var lietot vārdu «valstu», ka tā nebūs vienas valsts kontrole. Šis gan ir stāsts jau par gadu uz priekšu, bet tieši šogad mēs gatavojamies brīvprātīgi piekrist atņemt sev kaut kādas iespējas - te es domāju par Eiropas plānoto atteikšanos no automobiļiem ar benzīna un dīzeļa dzinējiem. Mēs padarīsim sev dzīvi grūtāku, lai ilgtermiņā tā kļūtu ja ne labāka, tad vismaz ne sliktāka. Un tāda ir arī šā gada filozofija - tie, kuri pamanīsies šo saukli kaut kur izvilkt, tiks uz priekšu, bet tie, kuri teiks, ka cilvēkiem būtu labāk tā, pat netiks uzklausīti, norādot, ka tas neatbilst jaunākajām vēsmām,» atklāj astrologs.

Viņš prognozē, ka viens no šā gada raksturīgākajiem vārdiem būs «sankcijas». Visās sfērās, visās nozīmēs. Runājot līdzībās: ja bērns negribēs ēst, ko vecāki viņam dos, viņam nedos neko. «Respektīvi, gan mikrolīmenī, gan valstiski uzvarēs tie, kuriem būs pamatotāki argumenti - ka tā būs labāk sistēmai kopumā un ilgtermiņā.»

Nepatīk policists

Taujāts, vai ar kādu no iepriekšējiem gadiem šogad manāmas kādas līdzības, astrologs, ielūkojies zvaigžņu kartē, saka: ar 2008. gadu. Bet - tikai līdzības.

«2008. bija krīzes gads, bet neviens - ne pensionāri, ne ārsti - nečīkstēja, kad izskanēja aicinājums savilkt jostas. Bija diezgan liels konsenss. Arī šogad būs jostu savilkšana, bet tas būs pavisam cits stāsts, jo mēs nebūsim krīzē. Ir iestājusies diezgan interesanta fāze - mēs sākam kļūt bišķiņ treknāki, dzīve kopumā kļūst labāka, bet latvietis ir tā iekārtots, ka tad, kad parādās nauda, viņš kļūst nelaimīgs. Jo, redziet: vienam tā parādās vairāk, bet viņam - mazāk. Un tāpēc viņš ir nelaimīgs. Un vēl populistu solījumi par algu palielināšanu... Tiem sekos auksta duša,» astrologs prognozē, uzsverot, ka tie, kuri nenoticēja un nepaļāvās solījumiem, jutīsies normāli. «Jo šis ir reālistu un pragmatiķu gads. Tiks pieņemti lēmumi un ieviesta kārtība. Vai tas ir labi vai slikti, katrs to var grozīt, kā patīk. Es esmu astrologs, man nav ne labi, ne slikti, es tikai komentēju. Ja man jautātu kā cilvēkam, es pateiktu, ko domāju,» Andris Račs smaidot nosaka. Tad nu izmantoju iespēju to arī pajautāt. «Nu, manā vietā to atbildēja jau Gunārs Kūtris [bijušais Satversmes tiesas vadītājs], ka Latvija pārvēršas par policejisku valsti. Un es viņam piekrītu. Vai tas ir labi, vai slikti, tas atkal ir cits jautājums. Visi taču mīlēja Kārli Ulmani, kurš Latvijā ieviesa kārtību... Man tikai nepatīk, kurš mums tagad ir tas policists, bet vispār jau kārtība ir laba lieta,» uzskata Andris Račs.

Par centību iedos diplomu

«Latvija uz pasaules ekonomiskā fona kopumā izskatīsies ļoti solīdi. Es saprotu, ka daudziem, kuri cieta no krīzes, derdzas ES kompliments, ka Latvijas izeja no krīzes ir veiksmes stāsts. Bet es uzskatu, ka 2020. gads atkal būs Latvijas veiksmes stāsts - mūs paslavēs, kādi mēs malači. ES pati gan negribēs, ka tiek ieviesta stingra kārtība, bet mums par centību iedos diplomu,» prognozē Andris Račs. Viņš apgalvo, ka arī ekonomiskie rādītāji būs plusos, kas šajā brīdī, kad visa pasaule knapi velkas vien uz pāris ikgadējā iekšzemes kopprodukta pieauguma procentiem, ir ļoti svarīgi. «Nekādas ekonomiskās bedres mums nebūs. Protams, var jau kontrole aiziet arī par tālu, uz ko mēs, atskatoties vēsturē, esam bijuši lieli malači. Bet es ceru uz veselo saprātu, ka nenāks mums kirhenšteini kā 1940. gadā un nepārcentīsies par daudz, ka kaut kāda sarkanā lampiņa tomēr iedegsies.»

Andris Račs rezumē: Latvijai kopumā šis būs diezgan sakarīgs gads. Nevis izaugsmes, bet mājas sakārtošanas gads. Ir jāizmet ārā viss vecais, nederīgais. «Protams, kārtojot māju, var gadīties, ka izmet arī kaut ko vajadzīgu...»

Atkal būs talka

Astrologs velk paralēles ar vēl vienu gadu - ar 1990./1991. «Ir pagājuši 29/30 gadi, kas ir lielais cikls, kad sākās Latvijas valsts atjaunošana. Arī šogad zvaigžņu stāvoklis ir drusku līdzīgs. Toreiz bija diezgan daudz nē un diezgan maz jā. Nevienu rūpnīcu tajā laikā neuzcēla, bet diezgan daudz tīrīja ārā. Un šogad atkal būs talka.»

Kad pieminu, ka 1991. gadā bija arī barikādes, Andris Račs nosaka, ka negribētu šo vārdu lietot. «Es jau teicu par policijas ķēdēm, bet es ceru, ka cita veida barikādes nebūvēsim. Lai gan pie tāda zvaigžņu stāvokļa, kāds tas ir šogad, jo īpaši gada otrajā pusē, to izslēgt nevar. Es pat nebrīnītos. Domāju, ka būs valstis, kur tiks ieviests pat ārkārtas stāvoklis. Tam ir daudz iemeslu, bet, īsi sakot, ir izaugusi paaudze, kas nekad nav piedzīvojusi sliktus laikus - viņiem nav, kur likt enerģiju, viņi no tā besās, tāpēc iet un kliedz, ka viss ir slikti. Viņi ir gatavi gāzt, lauzt, demolēt. Ko Makronam [Francijas prezidentam Emanuelam Makronam] darīt?! Iziet ar viņiem parunāt? Viņi jau neklausās. Un jautājums, ko darīt, šodien ir liels izaicinājums visai Rietumu civilizācijai,» uzskata Andris Račs.

Viņš skaidro: pasaule cikliski mainās - te atlaiž grožus, te pievelk. Šogad atkal pievilks, bet - mūžīgi jau nepievilks. Protams, tas izraisa pretreakciju: ja tev pievelk, tu pretojies, met akmeņus, un tev vēl vairāk pievelk... Bet - strādāt vajag. Tādā ziņā Latvijai būs vieglāk, bet citviet, kur cilvēki grib tikai dzīvot, nevis strādāt, piemēram, Francijā, būs grūtāk. Jo nebūs tā, kā izsapņots un cerēts. Jo - ir tā, kā ir.

Ja gribas baltu kleitu

Protams, mīlniekus interesē, kuros datumos šogad vislabāk laulāties. Ja pērnvasar laulību datumiem bija diezgan liela izvēle, un no romantiskās puses 2019. bija diezgan unikāls gads, tad šogad astrologs izlobījis vien dažas laulībām veiksmīgas piektdienas un sestdienas. «Es varbūt pateikšu, no kura perioda vajadzētu izvairīties, ja gribas baltu kleitu un sākt jaunu, baltu dzīvi: tas ir četrdesmit dienu periods - no maija vidus līdz Jāņiem -, kurā mīlestības planēta Venera ir retrogrāda. Šis periods var nevajadzīgi ievest jaunajā dzīvē iepriekšējās attiecības, negatīvas emocijas, intrigas. Protams, tas neattiecas uz tiem jaunajiem pāriem, kuriem nekas tāds iepriekš nav bijis.»

Ielūkojies Latvijas zvaigžņu kartē, astrologs uzsver: sākot no otrā pusgada, valdīs Marss, kas nesīs nemieru, tāpēc tiem jaunajiem pāriem, kuri sapņo par rāmu un harmonisku kopdzīvi, arī šis laiks laulībām nav ieteicams. Tad labāk precēties pavasarī. Bet tiem, kuri ir gatavi savā laulībā strādāt un darboties, ir okei.

depositphotos.com

HOROSKOPS 2020. GADAM

AUNS (21.03.-20.04.)

Aunam riktīgi dinamisks gads, mobilizācijas laiks, īpaši otrais pusgads. Garlaicīgi noteikti nebūs. Domājams, ka šogad nebūs iespējams pilnīgi visus jautājumus apiet diplomātiskā veidā - no Auna tiks prasīta tieša runa, un viņam vajadzēs veikt tiešus darbus. Tad nu jāskatās tikai, lai tās netrāpa tiem, kuri nav pa tēmu, lai šī tiešā runa pasaudzē tos, kuri ir jutīgāki. Auns jau teiks taisnību, bet ne visi būs gatavi viņa «jā» un «nē», «balts» un «melns».

Būs Auni, kuriem šogad jāpabeidz kāda lieta, lai uzsāktu kaut ko pavisam citu, un daudzi ar prieku arī būs gatavi to darīt. Tam gan būs nepieciešama saņemšanās un liela izlēmība, bet Aunam tas savā ziņā būs tāds kā azarts. Mazliet mierīgāki būs vien daži mēneši pavasarī un vasarā - no aprīļa līdz jūnijam, bet pēc tam - atkal ļoti dinamisks laiks.

Arī karjerā daudziem ļoti izšķirošs laiks. Un vissvarīgākie lēmumi būs jāpieņem aprīļa Aunam, marta Aunam ne.

IETEIKUMS: Mosties, ķeries pie darba un dari!

VĒRSIS (21.04.-20.05.)

Vērsim ļoti labs gads. To raksturo stabilitāte un mērena, bet droša izaugsme. Kā tai teicienā:

ja jauns kumeļš lec uz ecēšām, tad ar vecu zirgu var taisnas vagas dzīt. Tāpēc - prātīgi uz priekšu, pa ceļa labo pusi. Jo - lēnāk brauksi, tālāk tiksi. Bet uzsvars ir uz vārdu «braukt», nevis «lēnāk». Jo šis Vērsim ir attīstības gads, un riska iebraukt tur, kur nevajag, nav. Vienīgi tam Vērsim, kurš dzimis pirmajās divās šīs zīmes dienās, varētu savilkties tumšāki mākoņi un uznākt vēsumiņš. Bet kopumā Vērsim plus mīnus trīs gadu robežās šis varētu būt labākais gads.

Ļoti labs laiks, kad attīstīt sevī radošas izpausmes. Piemērots laiks, lai sakārtotu dažādas īpašumu lietas - tas izdosies diezgan labi. Absolūti prognozējams gads, un Vērsim parasti tāds patīk.

DEVĪZE: Lēnāk brauksi, tālāk tiksi.

DVĪŅI (21.05.-21.06.)

Dažām horoskopa zīmēm šogad būs diezgan maz interesanta, un Dvīņi ir vieni no viņiem. Vēl arī Lauva. Daudzi Dvīņi šogad būs mazliet ārpus tās ballītes, tusiņa un burzmas, kurā bijuši līdz šim, un tas viņiem nepatiks - jo viņus mazāk atcerēsies. Bet šis ir laiks vienkārši strādāt un pievērsties kādām rutinētākām lietām, bez eksaltētām emocijām. Gada otrajā pusē būs lielāka aktivizēšanās, bet tas vairāk attiecas uz tiem Dvīņiem, kuri ir gatavi strādāt komandā, nevis individuāli. Kopumā 2020. gads vairākumam Dvīņu nepaliks atmiņā ne ar ko spilgtu un ārkārtīgi nozīmīgu. Tāpēc, ja Dvīnim ir kādas lielas ieceres, tās vajadzētu pataupīt, vēl nelikt uz galda, bet plānot uz 2021. gadu, kad iespēju būs daudz, daudz vairāk.

IETEIKUMS: Nokārto visu veidu parādsaistības - gan ar tiem, kuri tev parādā, gan ar tiem, kuriem tu esi parādā. Ievies kārtību un pieliec punktu finanšu lietām. Jo viss ir labs, kas labi beidzas.

VĒZIS (22.06.-22.07.)

Vēzim diezgan sarežģīts laiks, būs vajadzīga izturība. Nevajadzētu zaudēt ticību tam, ka grūtības ir pārejošas, ka tās ir tikai jāiztur. Un Vēzim nav jāatsakās no viņam svarīgiem morāliem un emocionāliem jautājumiem tikai tāpēc, ka no tiem cilvēkiem, no kuriem viņš to sagaida, nav tik lielas atsaucības. Vēzim jādomā par savu veselību - lai spriedze un bažas par rītdienu neradītu liekas problēmas. Bet Vēzis jau ir tas, kurš visvairāk uztraucas par rītdienu un domā, ka jau rīt būs karš. Lai arī Vēzis sapņo par mierīgāku dzīvi, tomēr šogad viņam tādu solīt nevar. Bet tāpēc nevajag slēpties aliņā un izlikties, ka nekādu problēmu nav. Jo - labs darbs, kas padarīts. Nevajag baidīties no rītdienas, bet darīt visu iespējamo, lai rītdienas iespējamās problēmas novērstu vai vismaz maksimāli mazinātu. Darīt visus labos darbiņus un krāt tos mapītē. Jā, tā ir, kā izklausās - Vēzim šogad būs daudz darba, daudz pienākumu un, iespējams, būs kāds, kurš tāpēc pat atvaļinājumā neaizies. Vienīgi jūnijs varētu būt patīkamāks.

DEVĪZE: Labs darbs, kas padarīts.

LAUVA (23.07.-22.08.)

Ir cilvēki, kuriem patīk strādāt, un ir cilvēki, kuriem patīk plūkt laurus. Lauvai šis ir darba gads, vienīgi, ja pielietojam iztēli un iedomājamies, ka Lauva strādā, nav īsti skaidrs, kā tad tas ir...?! Jebkurā gadījumā Lauvai šogad būs vairāk rutīnas, vairāk ikdienišķuma, bet labā ziņa ir tā, ka spilgtāks enerģijas pacēlums, lielāks entuziasms un aktīvāks dzīvesveids gaidāms otrajā pusgadā.

Tai Lauvai, kura dzimusi pašā zīmes sākumā, pavasarī ieteicams uzvesties apzinīgāk. Nebaidīsim ar policiju, bet - uzmanieties, lai nebūtu jāsaskaras ar zināmiem ierobežojumiem.

Bet, ja Lauvai rodas vēlme pārtraukt kādas attiecības, pavasarī ieteicams vēl padomāt un varbūt nestrēbt karstu.

DEVĪZE: Veselā miesā vesels gars.

JAUNAVA (23.08.-22.09.)

Jaunava ir viena no šā gada ieguvējām. Kautrīgums ir jāmet pie malas un jārīkojas - jau no februāra jāspiež gāzi grīdā. Jaunavai gan gāze grīdā ir līdz 90 kilometriem stundā, tas ir optimālais ātrums. Respektīvi, jāapbruņojas ar visu iespējamo informāciju un - uz priekšu! Likuma ietvaros. Ar paša iniciatīvu un savām tiesībām būs iespējams viegli panākt sev vēlamo rezultātu.

Sirdslietās neliela turbulencīte būs vērojama Jāņu laikā, bet kopumā - ļoti brīnišķīgs gads, īpaši septembrī dzimušajiem. Viņi var pretendēt uz labākiem amatiem un objektīvi pelnītām lietām. Jaunava būs ieguvēja, ja neļaus sevi ievilkt kādās riskantās lietās, bet paļausies uz pārbaudītu un drošu sistēmu.

IETEIKUMS: Gāzi grīdā un - uz priekšu!

SVARI (23.09.-23.10.)

Salīdzinot ar citām zīmēm, Svariem būs visgrūtākais periods, īpaši tiem, kuri dzimuši oktobrī. Tie Svari, kuri būs gatavi uzņemties lielāku atbildību, tādu arī uzņemsies, bet - šogad neviens nevarēs īpaši atpūsties, visi būs spiesti domāt, kā rīkoties. Pat ja Svari neko neplāno iesākt, otrajā pusgadā vajadzēs mobilizēties. Varbūt tāpēc šis gads jāizmanto kā, iespējams, radikālu pārmaiņu laiks. Nevajadzētu gaidīt, ka pārmaiņas nāks pašas, bet iet tām drusku pa priekšu. Jo - rīta stundai zelts mutē. Negaidi, celies, ej un dari, nevis brīnies, ka, pienākot vakaram, kaut kas nav tā, kā vajag. Nevajag gaidīt uzaicinājumu, bakstīšanu, nevajag ļauties straumei, bet pašiem to mēģināt vadīt. Viegli nebūs, bet tā ir jādara. Ļoti iespējams, ka kādam nepatiks tas, ko Svari dara, un, tā kā Svari ir ļoti atkarīgi no patikšanas/nepatikšanas, tad tas ir izaicinājums - darīt tā, kā viņi paši uzskata par pareizu. Un, ja Svari paši uz to nesaņemsies, viņus uz to izprovocēs.

IETEIKUMS: Neko negaidi, celies, ej un dari!

SKORPIONS (24.10.-22.11.)

Skorpionam labs gads. Viņu liks mierā, un tas nozīmē, ka viņš var mierīgi plānot un darīt savas lietas un virzīties uz priekšu. Tikai tam Skorpionam, kurš dzimis pašā zīmes sākumā, pavasarī varētu būt kādi sarežģījumi, bet visiem pārējiem būs atvērts zaļais koridors. Palielināts entuziasms no Skorpiona nav sagaidāms, drīzāk ir jāpieņem pragmatisks lēmums kustēties uz priekšu, jo, sākot no 2021. gada, un vairāku nākamo gadu garumā tas nebūs iespējams. Tas nozīmē: ja Skorpionam ir jāpaveic kas svarīgs, to nevajadzētu atlikt uz 2021. gadu, šogad tas būs vieglāk izdarāms. Darba ziņā ļoti ražīgs gads tam Skorpionam, kuram ir lielāks gribasspēks. Un, tā kā Skorpionam tāds lielākoties ir, viņš savas pozīcijas varēs uzlabot ļoti būtiski.

IETEIKUMS: Esi uzstājīgs un neatlaidīgs, tad atvērsies arī visas tās durvis, kuras vēl nav vaļā. Ceļš tūkstoš jūdžu garumā sākas no viena soļa. Ir būtiski to spert, jo būs labs ceļavējš.

STRĒLNIEKS (23.11.-21.12.)

Ja pagājušais gads Strēlniekam atnesa daudz prieka un saviļņojuma, tad šogad iestāsies ikdiena, parasta darba nedēļa. Lai arī Strēlnieks ir viens no tiem, kurš šādu entuziasma vilni gribētu paildzināt, tāds tas tomēr nebūs. Tagad ir laiks savus sapņus mēģināt realizēt soli pa solim, uz ko Strēlnieks gan nav diži motivēts. Ja pats gada sākums - līdz Valentīndienai - vēl būs varen ņiprs un izlēmīgs, tad pēc tam šis entuziasms noplaks. Nu, varbūt tas nedaudz atjaunosies pēc Jāņiem, bet kopumā 2019. gada pacēlumu nevarēs restartēt, un šim gadam būs mazāks ātrums. Tāpēc droši vien pareizāk būtu pievērsties nevis mednim kokā, bet zīlei rokā. Jo no zīles, kas rokā, vēlāk izaugs ozols. Protams, tas nenotiks ātri.

Bet no otras puses - ja kāds Strēlnieks grib rāmāku gadu, tad tāds tas kopumā arī būs.

DEVĪZE: Labāk zīle rokā nekā mednis kokā.

MEŽĀZIS (22.12.-20.01.)

2020. gads būs mežāziskākais no visiem gadiem, kāds bijis pēdējos gadus sešdesmit - kopš 1959./1960. gada. Faktiski, Mežāzis šogad var tikt izcelts pirmajās rindās. Visādos veidos. Viņa īpašības - noturība, izturība, izlēmība - šogad tiks īpaši pieprasītas, un gan viņam pašam būs, ko teikt, gan no Mežāža gaidīs, lai viņš saka, dara un pieņem lēmumus. Kādam Mežāzim var tikt uzlikta vēl lielāka atbildība, nekā tas parasti jau ir. Un, iespējams, kādam tiks piedāvāts arī kāds vieglāks darbs. Taču, tā kā Mežāzis parasti tiecas nevis pēc viegluma, bet atbildības, viņš izvēlēsies grūtāko variantu, jo karjerā kopumā tas ved uz augstākām virsotnēm.

Ir jau šajā zīmē arī kāds ne tik stiprs Mežāzis, un viņš šogad var nonākt sprukās. Jo visi Mežāži būs zem palielināmā stikla - katrs viņu solis tiks vērīgi pētīts, un, ja viņš pārkāps kādus noteikumus, var sanākt diezgan lielas nepatikšanas. Bet parasti jau viņi tā nedara. Daudzi Mežāži gribēs būvēt māju - kāds savām rokām, kāds organizēs citus. Daudzas lietas, kas gadiem stāvējušas nekustīgas, tiks izkustinātas. Mežāzis šogad saņemsies un izdarīs.

Mežāzis šogad būs visnoslogotākais - viņam būs visvairāk spriedzes un atbildības, visvairāk lēmumu jāpieņem. Mazliet vieglāk būs tikai līdz Jāņiem.

IETEIKUMS: Seko līdzi saviem veselības rādītājiem. Ja Mežāzim spriedzes dēļ ir jau novēroti veselības traucējumi, tad šogad tam jāpievērš īpaša uzmanība.

ŪDENSVĪRS (21.01.-19.02.)

Ūdensvīram šis gads būs mērenāks par pagājušo. Viņam pat ir vēlams vairāk atpūsties un filozofiskāk pavērot procesus.

Ūdensvīram, kurš dzimis pašā zīmes sākumā - 21. janvārī, pavasarī dzīve neļaus atslābt - būs vairāk jāmobilizējas darbiem un pienākumiem, un viņš tā arī darīs. Bet tas nav nekas slikts. Aktīvākais laiks būs aprīlis un novembris.

IETEIKUMS: Neiesaisties lietās, kas tiešā veidā tevi neskar.

ZIVIS (20.02.-20.03.)

Zivīm labs gads, bet, tā kā Zivis ir jūtīgi cilvēki, viņi teiks, ka gads nav nekāds labais, jo nav nekāda īpašā prieka. Tāpēc Zivīm ieteikums prast novērtēt to, kas ir, un biežāk atcerēties, ka ir taču darbs, ir maize, ir vēl tas, tas un tas. Visinteresantākais un savā ziņā visjautrākais laiks Zivīm būs no mācību gada beigām līdz Jāņiem - vai būs kādi piedzīvojumi, kas izsviedīs ārā no sakārtotās dzīves, vai Zivis pašas gribēs un mēģinās piedzīvot ko neparastāku.

DEVĪZE: Labāk simt draugu nekā simt rubļu. Visvairāk uzticēties un paļauties, arī ļoti praktiskā veidā, varēs uz tiem cilvēkiem, kuri gadiem ir gājuši paralēli.