RECENZIJA: The Swamp Shakers "Don’t Wanna Miss"

© Publicitātes foto

Elviss Preslijs mūžam dzīvs, arī Pits Andersons mūžam dzīvs, un arī Pita izveidotā grupa “The Swamp Shakers” ir dzīvāka par dzīvu – tās karogu godam turpina nest Pita atraitne, kontrabasiste Anna Andersone.

„Šis albums nav kaut kas mākslīgs, bet gan mūsu mīlestība pret mūziku: labs garastāvoklis, iespaidi, domas, vēlme ieraudzīt dzīves labākās puses, vēlme dzīvot un saglabāt to foršo prieka sajūtu, kas mūs pašus pārņem, spēlējot šo mūziku,” tā Anna.

„Obligāti jāpasaka paldies par rokenrola karali pelnīti nosauktajam Pitam Andersonam, kurš izveidoja grupu un noticēja, ka varam, jo bez Pita mūsu ceļš būtu daudz garāks. Tā bija liela laime un veiksme spēlēt kopā ar tādu rokenrola leģendu. Ar šo albumu pateicamies gan Pitam, gan savām ģimenēm, gan visiem faniem, kuri vienmēr mūs ir atbalstījuši un turpina to darīt,” piebalso grupas vokālists, bundzinieks un arī skaņu režisors Kārlis Paukšte. Šī trio trešais dalībnieks ir ģitārvirtuozs Mārcis Liepiņš. “The Swamp Shakers” ir bieži redzēti un dzirdēti koncertos, grupa aktīvi uzstājas dažādos “rockabilly” festivālos, kā arī tiek aicināta uz blūza un džeza festivāliem visā Eiropā. Kopumā albumā ir 17 (!) kompozīcijas, no kurām astoņas ir oriģināldarbi, bet pārējās deviņas kaverdziesmas. “Albums skar tādas tēmas kā mīlestība, kaisle, draugi, skaistas meitenes un skaistas mašīnas, bezrūpīgais zelta laikmets, kad cilvēku vēlmes bieži sakrita ar iespējām. Beigu beigās visa pasaule grozās ap šīm vienkāršajām tēmām, kas ir visa pamats. Tā radās rokenrols, un tā radās arī šis albums, apvienojot 50. gadu “rockabilly”, “r&b”, rokenrola, svinga stilus un kaut ko no mums pašiem. Tā ir šodiena - ar tās enerģiju un interesi pret dzīvi, bet nedaudz ar 50. gadu romantikas pilieniem.”

PAR. Lai cik arī labas būtu “rockabilly” klasiķu dziesmu kaverversijas, piemēram, “I Don’t Need No Doctor”, “Buzz Me” (to simpātiski draiskā manierē izpilda Anna), “Didn’t Start Livin’” un “Pink Cadillac”, labākais un enerģiskākais tomēr ir Annas un Pita sacerētais spridzekļgabals “Hot Rod Rocket”. No oriģināldziesmām uzteicama ir arī Kārļa “Cool It”. Padsmit dziesmas, kuras klausoties kājas pašas prasās uz deju plača - tā tam, klausoties “rockabilly”, arī jābūt! Vēl tikai jāpiebilst, ka ģitārists ir superīgs, turklāt visa albuma garumā.

PRET. Jau klausoties “The Swamp Shakers” “dzīvajā” tā šķita, bet muzikālajos “konservos” tas pierādās vēl vairāk - vokālistam katastrofāli pietrūkst eksplozivitātes, bet šādai mūzikai tā ir vitāli nepieciešama.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.