Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Latvijā pirmoreiz uzstāsies amerikāņu dziesminieks Mets Saimonss

© Publicitātes foto

Šo trešdien, 4. decembrī, koncertzālē “Palladium” uzstāsies Ņujorkā dzīvojošais dziedātājs un multiinstrumentālists Mets Saimonss. Koncerts notiks mākslinieka jaunākā albuma “After The Landslide” atbalsta koncerttūres ietvaros un būs viens no 37 koncertiem kopumā 16 Eiropas valstīs.

Nav liels pārsteigums, ka mūsdienu digitālajā laikmetā ASV dzimušais un dzīvojošais Mets Saimonss pirmos panākumus guva Eiropā - Nīderlandē. Sākotnēji viņa dziesmas guva atsaucību digitālajā vidē, kam sekoja daži nelieli koncerti, un pēkšņi notika Pelnrušķītes cienīgs stāsts - teju vienā naktī Mets kļuva slavens. Proti, kādā no šiem koncertiem viņu pamanīja lielākā nīderlandiešu televīzijas kanāla producente, un jau nākamajā dienā Saimonss nonāca šīs valsts “X faktora” žūrijā kā viesis.

Meta Saimonsa kompozīcija “With You” kļuva par vienu no pārdotākajām “iTunes” dziesmām Nīderlandē 2013. gadā, pārspējot “The Lumineers” hitu “Ho Hey” un Keitijas Perijas “Roar”. Savu otro studijas albumu “Catch And Release” mūziķis sarakstīja trīs nedēļās un tā ietvaros sadarbojas ar sešiem dažādiem producentiem ASV un Eiropā. Savukārt dziesminieka jaunākā albuma “After The Landslide” pazīstamākais singls “We Can Do Better” sasniedzis vairāk kā 80 miljonus klausījumu straumēšanas vietnēs, kā arī divus mēnešus atradies “European Airplay” Top 10. After The Landslide” ir līdz šim apjomīgākais, ambiciozākais un personiskākais Meta Saimonsa albums ar “Bon Iver” un Brūsa Springstīna daiļrades iezīmēm. Šis albums pieskaras dažām no lielajām dzīves tēmām - mīlestību, zaudējumu, sērām un spēku, lai iepriekš minēto pārvarētu. Meta klavieru melodijas savijas ar vārdiem, kas par mūziķim svarīgiem dzīves notikumiem runā skaidri un reizēm pat stingri, tādējādi veidojot dziesmas, kas padara personisko par universālu, visiem saprotamu.