Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Latvijā koncertēs slavenais zviedru roka pianists Roberts Velss

© Publicitātes foto

Ar diviem koncertiem Latvijā decembrī viesosies slavenais zviedru pianists Roberts Velss – 17. decembrī Rīgā, “Hanzas peronā”, bet 18. decembrī Liepājā, koncertzālē “Lielais Dzintars”.

Zviedru pianists, komponists un dziedātājs Roberts Velss pie mums ieradīsies kopā ar zviedru vokālajām zvaigznēm “The Vocalettes” un “Rhapsody In Rock Orchestra” Ziemassvētku koncertos. Pagājušajā desmitgadē Velss šeit bija itin biežs viesis, taču nu kādu laiku Latvijā nav manīts.

Roberts Velss ir šovbiznesa fenomens - viņš ir gan izcils pianists, gan komponists, gan dziedātājs, gan TV šovu vadītājs, savulaik saņemot pat vairākas nacionāla līmeņa balvas kā labākais izklaidētājs Zviedrijā. Viņš ir slavens ar savu interesanto mūzikas stilu miksli - rapsodijas, rokenrola, klasikas un “boogie woogie” stilu sajaukumu, kas veido viņa programmu “Rhapsody In Rock Orchestra” jeb ''Rapsodija roka stilā''. Lai gan ar to vairākkārt apjozta visu pasauli, uz Roberta Velsa koncertiem joprojām nāk tūkstošiem cilvēku. Jāpiebilst, ka zviedrs komponējis mūziku arī olimpiskajām spēlēm Pekinā, 2008. gadā.

Ar Latviju Robertu Velsu vieno kāds interesants fakts - zviedrs ir komponējis mūziku vairākām Eirovīzijas dziesmām, savukārt 2007. gadā viņš piedalījās mūsu nacionālajā atlasē: Meldras, Johnny Salamander (Jānis Gūža) un Roberta Velsa dziesma “The Legends Of Rock’n’Roll” tika finālā, taču toreiz uzvarēja Intars Busulis. Acīmredzot sadarbības saites ir saglabājušās, jo zviedru pianista koncertus Latvijā organizē tieši Džonija pārstāvētā kompānija.