Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Vīķe-Freiberga par godu Latvijas svētkiem izveido vērtīgu rotu kolekciju

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga par godu Latvijas 101.dzimšanas dienai izveidojusi vērtīgu rotu kolekciju "Rotājies, Latvija!", kas veidota sadarbībā ar juvilierizstrādājumu tirgotāju "Grenardi".

Trešdien rotu kolekcijas "Rotājies, Latvija! atklāšanā Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka kolekcijas tapšanā piedalījās no paša sākuma un tas viņai bijis interesants piedzīvojums, jo šis ir īpašs veltījums Latvijas dzimšanas dienai.

"Mēs esam dažādos veidos atzīmējuši Latvijas dzimšanas dienu. Mēs esam centušies dažādos veidos savas zemes vārdu darīt atpazīstamāku un pasaulei sadzirdamu, līdz ar to doma par rotu kolekciju saules tēmā šķita interesanta. Un ne jau tāpēc, ka saules tēma dzīves laikā man būtu tuva, bet tāpēc, ka tas ir būtisks simbols latviešiem," sacīja Vīķe-Freiberga.

Viņa piebilda, ka tagad, kad svinam Latvijas 101.dzimšanas dienu, latvieši var domāt ne tikai, kā rotāt zemi, bet arī, kā rotāt paši sevi.

"Grenardi" valdes locekle Alīna Spriņģe pastāstīja, ka saule ir kolekcijas galvenais fokuss, līdz ar to kolekcijā limitētās sērijās šī tēma ir īpaši "apspēlēta".

"Mēs esam izvēlējušies Saules zīmi par šīs īpašās rotas kolekcijas centrālo objektu, jo tas ir jēgpilns un spēcīgs mūžīgās kustības simbols, kā arī Vīķes-Freibergas kundzes ilggadējā projekta izpētes objekts - saule, kas latviešiem ir dzīvības un radīšanas enerģijas simbols," sacīja Spriņģe.

Rotu kolekcija "Rotājies, Latvija!" būs pieejama visos "Grenardi" veikalos, savukārt limitētās sērijas "Rīta saule", "Saules zieds" un "Trejādā saule" būs pieejamas tikai tirdzniecības centra "Spice" veikalā. Kopumā limitētā kolekcijā pieejama 101 rota, uz kuras ir atsevišķs numurs un Vīķes-Freibergas iniciāļi.

No katras kolekcijas rotas desmit eiro tiek ziedoti Vīķes-Freibergas vārdā nosauktajā un Vītolu fonda administrētajā stipendiju programmā maznodrošinātajiem jauniešiem studijām Latvijas augstskolās.