Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

18. novembrī Latvijas valsts karoga krāsās izgaismos Niagāras ūdenskritumu

© Ekrānuzņēmums no Facebook

Latvijas valstiskuma 101. gadadienā Niagāras ūdenskritums tiks izgaismots Latvijas karoga krāsās, informē Latvijas vēstniecība Kanādā.

Arī 2019. gadā, svinot Latvijas Republikas 101 dzimšanas dienu, Niagāras ūdenskritums tiks izgaismots Latvijas karoga krāsās. Izgaismošana notiks 18. novembrī trīs reizes uz 15 minūtēm - pulksten 21:00, 22:00 un 23:00.

Dienā, kad Latvijas Republika svinēs simts pirmo gadu kopš valsts proklamēšanas, viens no pasaules lielākajiem ūdenskritumiem - Niagāras ūdenskritums, kas atrodas uz Kanādas un ASV robežas, tiks izgaismots Latvijas valsts karoga krāsās. Atbildot Latvijas vēstnieka Kanādā Kārļa Eihenbauma lūgumam, Niagāras Ūdenskrituma izgaismošanas valde (Niagara Falls Illumination Board) izlēmusi atbalstīt iniciatīvu un godināt Latvijas valsti tās dzimšanas dienā.

Niagāras ūdenskritums ir lielākais pēc ūdens daudzuma Ziemeļamerikā. Tā augstums ir 53,6 metri un to veido kopumā trīs ūdenskritumi. Niagāras ūdenskritumu apmeklē aptuveni 12 miljoni tūristu gadā.