Sadalīti Mrs. Universe 2010 tituli, latvieti paslavē par talantu

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā nedēļas nogalē norisinājās starptautiskā skaistumkonkursa Mrs. Universe 2010 fināls, kurā uzvaru izcīnīja Somijas skaistākā precētā sieviete Jennika Hannussari, aiz viņas palika Grieķijas skaistule, bet 3. vieta tika Venecuēlas pārstāvei. Latvijas pārstāve Agnija Drebeinika ieguva titulu Mrs. Universe Talant.

"Esmu ļoti priecīga, ka uzvarēja mana favorīte! Viņa ne tikai ļoti labi izskatās, bet ir arī ļoti sirsnīga un smaidīga. Īsta karaliene!" atgriezusies no Viļņas, Neatkarīgajai atzīst Marika Ģederte, vērtējot Mrs. Universe 2010 titula jauno īpašnieci – 24 gadus veco biznesa administrācijas studenti no Somijas Jenniku Hannussari, kura ir mamma trīsgadīgam dēlēnam Stormam.

Lai arī medijos jau izskanējusi informācija par Viļņā notikušā konkursa vājo organizāciju un komunikācijas problēmām, Marika Ģederte, kurai kopā ar pērnā gada uzvarētāju bija uzticēta konkursa fināla vadīšana, sarunā ar Neatkarīgo atzīst, ka nekas neizdarāms un neiespējams no meitenēm netika prasīts, nebija tik smagi, lai čīkstētu. "Pagājušogad, kad konkurss tika rīkots Latvijā, mūsu prioritāte un mērķis bija ļaut meitenēm atpūsties, paskatīties mūsu valsti un kāpt uz skatuves nevis sagurušām, bet priecīgām un starojošām. Lietuvieši rīkojās citādi: viņi par paraugu ņēma klasisko skaistumkonkursu organizēšanas pamatus, kas sevī iekļauj ilgstošus mēģinājumus un ekskursijas pa valsti, daudzas stundas pavadot autobusā. Daudzas meitenes vienkārši nogura. Bet piedalīties konkursā nav atpūta, tas ir fiziski smags un nogurdinošs darbs. Nezinu, varbūt esmu izturīgāka, bet es ar to vienmēr esmu rēķinājusies," piebilst Marika Ģederte, kuras pūrā ir jau vairāki skaistumkonkursi.

Kā Neatkarīgā jau rakstījusi, 2008. gadā pasaules precēto sieviešu skaistumkonkursā Mrs. Universe 2008, kas notika Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā, uzvaru izcīnīja mūsu valsts pārstāve uzņēmēja un titula Mrs. Globe Latvia 2005 ieguvēja Marika Ģederte, viņai tika piedāvāts nākamo konkursu rīkot Latvijā. Pērn Rīgā par šā konkursa uzvarētāju tika atzīta mūsu kaimiņvalsts Lietuvas pārstāve, 35 gadus vecā divu bērnu māmiņa Vaida Ragenaite, tāpēc jaunā Mrs. Universe šogad kronēta Viļņā.

Izklaide

VEF Kultūras pilī 20. oktobrī ar īpašu koncertu viesosies savulaik megaslavenais dāņu elektroniskās mūzikas duets “Laid Back” – Tims Štāls (vokāls, taustiņi, bass, bungas) un Džons Guldbergs (vokāls, ģitāra, bass). Ja nu kādam šīs grupas vārds pagaisis no atmiņas, tad tādus gabalus kā “Bakerman” un it īpaši “Sunshine Reggae” laikam jau nu zinās visi.