Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Rīgā uzstāsies Arbeņina ar saviem "Nakts snaiperiem"

© Publicitātes foto

Ņemot vērā ārlietu ministra aktivitātes ar Krievijas dziedātāja Grigorija Ļepsa iekļaušanu melnajā sarakstā, parādījušās bažas arī par citu kaimiņzemes mūziķu iespējamo uzstāšanos Rīgā. Uz Diānu Arbeņinu tas neattiecas – viņa būs!

Dziedātāja Diāna Arbeņina un grupa "Nakts snaiperi" (“Ночные Снайперы”) uzstāsies “Arēnā Rīga” jau pavisam drīz, 22. novembrī, savas pasaules koncerttūres ietvaros. Šī savienība pēdējoreiz pie mums pabija pavisam nesen - 31. augustā Kauguru svētkos. Šo uzstāšanos redzējušie bija sajūsmā.

Lai gan daudzi uzskata, ka "Nakts snaiperi" ir pavisam jauna grupa - un uz savu kolēģu "Akvarium", "DDT", "Alisa" fona tā tiešām tāda arī ir -, pērn šai komandai apritēja jau 25 gadi. Šo notikumu Arbeņina vēlējās atzīmēt ar turneju, kuras galamērķi atrodas abpus Atlantijas okeānam. Savam koncertam Rīgā grupa sagatavoja tādu pat programmu, ar kuru uzstājās, piemērām, Maskavas kompleksā "Oļimpijskij", kur Diāna Arbeņina viegli sapulcināja pilnu zāli. Arī citi koncertlaukumi bija pārpildīti, piemēram, Ledus pils Sanktpēterburgā, aiz kura sekoja spilgti koncerti relatīvi eksotiskajās Austrālijā un Jaunzēlandē.

Diāna Arbeņina uzrakstījusi vairāk nekā divsimt dziesmas, tāpat raksta mūziku arī filmām, veido aranžējumus saviem hitiem ar simfonisko orķestri, uzstājusies duetā ar tādām Krievijas zvaigznēm kā Grigoriju Ļepsu, Bastu, Tamaru Gverdciteli u.c. Taču mūzika nav vienīgais, kas piepilda "Nakts snaiperu" līderes dzīvi. Diānai Arbeņinai ir dvīņi Artjoms un Marta, kuriem ir desmit gadi. Soliste ļoti mīl savus bērnus, vienmēr atkārtojot, ka bērnu ienākšana ir pilnībā mainījusi viņas dzīvi. 2018. gadā par tik mīlošu attieksmi pret dēlu un meitu rokzvaigzne pat saņēma “Mama Award” titulu - tā ir ikgadēja Krievijas prēmija, kuru piešķir sievietēm, kuras veiksmīgi apvieno karjeru ar bērnu audzināšanu. Jau vairākus gadus Diāna Arbeņina apsver domu arī par trešo bērnu, kuru grib adoptēt.

Diāna Arbeņina ir arī labdarības fonda "Dzīves līnija" vēstnese, fonds palīdz glābt smagi slimos bērnus, un katrā grupas koncertā norisinās labdarības akcija ar mērķi atbalstīt tos, kam nepieciešama palīdzība. Tāpat viņa pārstāv Pasaules dabas fondu un piedalās svarīgākajos projektos, kuri ir saistīti ar ekoloģiju un ir tik ļoti nepieciešami arī cilvēkiem.