Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide

ASTROLOĢIJA. Planētas un veselīga ēdienkarte tieši tev!

© pixabay

Numerologi ir aprēķinājuši, kādi produkti uzturā būtu piemērotāki atbilstoši katra cilvēka dzimšanas datiem un tiem atbilstošajai planētai. Šos ieteikumus var likt lietā tad, kad gaidāms stresa pilns, saspringts periods un nepieciešams mobilizēt organismu.

1 Saules skaitlis

«Saulainie» produkti var palīdzēt atbrīvoties no lepnības, kā arī uzlādēs ar enerģiju. «Saulainajā» ēdienkartē ietilpst visi dārzeņi un augļi dzeltenā un oranžā krāsā: apelsīni, mandarīni, citroni, burkāni, aprikozes, persiki, dzelteni āboli, kukurūza, dzelteni greipfrūti, dzelteni mango, banāni, dzeltenas plūmes un saldie ķirši, ķirbji.

2 Mēness skaitlis

«Mēness cilvēkiem» saspringtā periodā ieteicami produkti, kas ietekmē gan ķermeni, gan dvēseli. Vislabāk augļi un dārzeņi baltā krāsā, bet derēs arī daži krāsainie. Diētas karalis ir kāposts. Derēs arī rutks, to var sarīvēt salātos kopā ar kāpostiem, var sautēt atsevišķi pienā. Brokoļus labāk uzturā lietot viegli novārītus. Var ēst kartupeļus, redīsus, cigoriņus un meloni arī.

3 Marsa skaitlis

«Marsiešiem» uzturā ieteicami dārzeņi un augļi sarkanā, bordo un aveņu krāsā un asas garšvielas. Granātāboli, sarkanās vīnogas, zemenes, pīlādžogas, sarkani āboli, bietes, sarkani sīpoli, ķiploki, pipari, mārrutki... Īsts enerģijas lādiņš ir granātābolu vai biešu sula (pēdējo uzreiz nevajag dzert, tā dažas stundas jānostādina ledusskapī).

4 Merkura skaitlis

Vajadzīgs daudzveidīgs, viegls, bet enerģētisks ēdiens. «Merkura cilvēki» nu reiz ir tie, kuriem ļauts mieloties ar grauzdētiem riekstiem, turklāt saldie ir ieteicamāki nekā sāļie. Ēdienkartē var iekļaut burkānu, pastinaku, jūras kāpostu salātus, kuros ir tādas garšvielas kā pētersīļi, dilles, kinza un piparmētra. «Merkuriešiem» ir nepieciešami graudi, sēkliņas un graudu maize.

5 Jupitera skaitlis

Ēdienkartes pamatu pamats ir dārzeņi un augļi vecrozā, ceriņu, violetā un melnā krāsā. Vispirms - ogas: upenes, mellenes, avenes, ķirši, saldās ērkšķogas, tumšās vīnogas, melnās plūmes (svaigas un žāvētas), persiki un rozā greipfrūti. Baklažāni, protams, ir ēdienkartes pirmais numurs. Otrajā vietā ir bietes. Re, un te nu ir Jupitera diētas plusiņš - var mazliet iemalkot sauso sarkano vīnu.

6 Veneras skaitlis

Tas, kas gaiši zilā un zilā krāsā, ir Veneras diētas ēdiens. Piemēram, vīģes un mellenes. Tās palīdzēs uzkurbulēt enerģiju organismā. «Veneras cilvēkiem» der viegli salāti no svaigiem tomātiem, gurķiem, kabačiem, cukini, zaļiem āboliem, pastinaka un salātiem, kas pārlieti ar ābolu vai vīna etiķi un olīveļļu. Ēdienkartē jāiekļauj vīģes, kaltēti banāni, arbūzi, melones, bumbieri un aprikozes.

7 Saturna skaitlis

Vislabāk jūtas kā veģetārieši. Viņu ēdienkartē iederas visas tumšās sēnes. Turklāt sēnes «saturnieši» var ēst visdažādākajos veidos, tāpat kā spinātus, kas ir viņu diētas svarīga sastāvdaļa. Ja ar spinātiem tiek gatavota omlete, tad ieteicams, lai to būtu vismaz divreiz vairāk nekā sakulto olu. Šīs ēdienkartes cementētāji ir arī burkāni, selerijas (lapas un sakne), redīsi, rutki, avokado un saulespuķu sēklas.

8 Urāna skaitlis

Spināti, spināti un vēlreiz spināti. Rītos vislabāk izmantot sezonas augļus. Vasarā - noteikti zemenes! Un vēl - zaļus ābolus, banānus, saldos ķiršus, persikus, bumbierus, vīnogas... Ja vajadzīgs enerģijas lādiņš, jāapēd hurma. «Urānieši» var ēst jogurtus, biezpienu, kefīru, brinzu, mīkstos sierus un iemalkot sauso vīnu - gan balto, gan sarkano. Viņi var līksmot arī ar šampanieti (brutu) un raudzētiem dzērieniem, tajā skaitā ar kumisu un airanu. Vai Urāns var iztikt bez zivīm? Nevar! Tāpat kā bez rudzu maizes un jūras kāpostiem.

9 Neptūna skaitlis

Der jūras produktu diēta. Suši, svaigas laša šķēlītes, apsmidzinātas ar citrona sulas pilieniņiem. Var baudīt zivju pastēti un visus iespējamos jūras iemītniekus: omārus, garneles, zivis, astoņkājus, kalmārus, mīdijas u.c. Jūras produktu diētu var papildināt ar citiem ēdieniem no skābenēm, gurķiem, ziedkāpostiem, brokoļiem, salātiem un olīvām.