Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Imants Daksis publicē videoklipu tibetiešu atbalstam

© Publicitātes foto

Par kliedzošo dziesminieku dēvētais mūziķis Imants Daksis publicējis pirmo dziesmu no šoziem gaidāmā albuma – tā saucas “Vētrasputns”. Viņš arī aicina uz īpašu pasākumu labdarības veikalā “Otrā elpa”, kas notiks šo piektdien, 8. novembrī.

Dziesma “Vētrasputns” iemūžināta arī diezgan spocīgā videoklipā, kura idejas autors ir pats Imants Daksis, bet operators un montāžas režisors ir Druvis Cukurs. Dziesmas mērķis ir kaujiniecisks - pirmkārt, tā ir veltījums dzīvo būtņu vēlmei pēc brīvas pašizpausmes, šajā gadījumā aicinot pievērst uzmanību tibetiešu tautas un kultūras apspiešanai Ķīnā, kā arī nesenajiem notikumiem Nepālā, kad miermīlīgie tibetiešu protesti saskārās ar klaju varmācību no vietējās policijas puses.

Otrkārt, jaunā dziesma ir atbilde tām mūziķu apvienībām, grupām un izpildītājiem, kuru mūzikā arvien mazāk jūtams tīrs un nepieradināts skaudrums, tā vietā paužot patīkamas dzīves un mietpilsonisma standartus, kas maskēti ar kvalitātes, popularitātes un statusa zīmogiem. “Es aicinu uz radošu vienaldzības pārvarēšanu,” saka Imants Daksis. Nākamā gada sākumā gaidāmais albums ar nosaukumu “Vientuļās revolūcijas” vēsta par cilvēka vientulību sociāli atsvešinātā pasaulē, kur valstiska neatkarība un indivīda brīva pašizpausme ir pārāk pašsaprotami jēdzieni.

Savukārt šo piektdien, 8. novembrī, pulksten 19 labdarības veikalā “Otrā elpa” Berga bazārā notiks Imanta Dakša koncerts, kurā par ziedojumiem varēs iegūt visus sešus mūziķa līdz šim izdotos studijas albumus. Daļa no iegūtajiem līdzekļiem tiks novirzīta Bērnu slimnīcas fonda un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas orgānu donoru programmai "Dāvā otru dzīvību".