Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Rex Orange County "Pony"

© Publicitātes foto

Kārtējais jaunais britu “čalis ar ģitāru”, tikai šis pārvalda arī taustiņus, basu, spēlē arī bungas un vēl visu ko – tikai 21 gadu jaunais Aleksanders O’Konors, ar skatuves vārdu Rex Orange County.

Savas muzikālās gaitas sācis, dziedot skolas korī un klausoties “Queen”, “ABBA”, “Green Day” un “Weezer”, 16 gadu vecumā uzdienējis līdz “Brit School”, kura gan specializējies sitamo instrumentu mākslā, taču drīz vien debitējis arī solo ierakstu tirgū. “Pony” ir jau trešais viņa studijas albums, bet pirmais, kas ticis britu topā, turklāt ļoti augstu - piektajā vietā. Dīvainā kārtā vismaz otrais albums “Apricot Princess” (2017) labāk tika vērtēts Amerikā, kur tas parēgojās indī mūzikas topā. Jāpiebilst, ka pērn O’Konors bija otrais prestižajā “BBC Sound Of 2018” aptaujā, piekāpjoties tikai norvēģietei Sigridai.

PAR. Kaut ko te atrast var. Piemēram, dziesma “Its Gets Better” - ļoti veiksmīgi papildināta ar stīgu un pūšamo instrumentu skanējumu. Vai skaistā lēnā dziesma “It’s Not The Same Anymore”, kas gan iestiepta nedaudz par ilgu (sešarpus minūtes). Atzīmēšanas vērta ir arī draiskā un jauneklīgā popdziesmiņa “10/10”. Bet interesantākā ir vieglā “Never Had The Balls”, ar nelielu sintīpopa piesitienu un “dzīvām” ģitārām.

PRET. Kad no Britu salām mūzikas ierakstu veikalos steriem un grēdām eksportējas šādi te puiši, nekādi netop skaidrs, kā viņi pamanās izcelties uz tūkstošiem savu līdzinieku fona - sajūta kā Ziemassvētku tirdziņā, kur rindojas desmitiem tirgotāju, kuri visi piedāvā piparkūkas un karstvīnu. Neviena dziesma neaizķer, neviena nepaliek atmiņā. Vislabāk šo albumu raksturo tādi gabali kā “Always” vai “Every Way”, kuri ir nemanāmi un neinteresanti. Pats lielākais šī albums pluss ir tāds, ka tas ātri beidzas - lai gan tajā iekļauti desmit skaņdarbi, kopumā to noklausīšanās prasa mazliet vairāk par pusstundu.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.