Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Raimonds Pauls, Dināra Rudāne "Viņa un Viņš"

© Publicitātes foto

Septembra vidū VEF Kultūras pilī notika savā ziņā unikāls koncerts, kurā uz skatuves centrālajās lomās bija tikai Viņa un Viņš – dziedātāja Dināra Rudāne un komponists (konkrētajā gadījumā vairāk pianists) Raimonds Pauls.

“Šī programma ir jauna, atšķirīga ar to, ka radīta vienai no jaunās paaudzes talantīgākajām, daudzsološākajām dziedātājām. Augstu vērtēju Dināras Rudānes balss īpašības, tembrālo krāsu un plašo diapazonu. Pie šīs programmas repertuāra izvēles esmu strādājis, izceļot Dināras balss nianses.

Tajā ir gan pilnīgi jaunas dziesmas ar dzejnieku Jāņa Petera, Leona Brieža un Imanta Ziedoņa vārdiem, gan varbūt mazliet piemirstas melodijas, kas savulaik radītas kinofilmām un citām vajadzībām,” tā šo programmu raksturoja Maestro.

Šī programma pieejama arī CD, līdz ar to katrs pats var pārliecināties par tās unikalitāti. Kas attiecas uz iespējām to atkal dzirdēt klātienē, tad tuvākie koncerti būs 9. novembrī Dikļu pilī, 22. novembrī Salacgrīvas kultūras centrā un 23. novembrī Berģu kultūras centrā, bet šīs koncertsērijas turpinājums gaidāms nākamā gada sākumā.

PAR. Kopumā 13 dziesmas, no kurām īpaši izceļama pati pazīstamākā - savulaik Aijas Kukules izpildītā “Kā svece deg”. Vēl - “Cher ami”, draiskais blūziņš “Bez Tevis”, džezīgā “Depresija” un pavisam noteikti arī skaisti skumīgā vokalīze “Maestro bez frakas”. Dināras vokāla diapazons tiešām ir mežonīgs - kā mēdz teikt, ar viņas balsi varētu griezt stiklu, ko visuzskatāmāk var paklausīties albumu ievadošajā “Vokalīzē”. Kopumā visa šī programma ir melodiska un skaista - ar Dināras perfekto balsi un Maestro ģeniālo klavierspēli.

PRET. Ko nu par klasiķiem - vai nu labu vai labu…