RECENZIJA: Mika "My Name Is Michael Holbrook"

© Publicitātes foto

Britu dziedātāja Mikas piektā studijas albuma nosaukumā nav nepieciešams meklēt nekādus zemtekstus – šo 36 gadus veco Beirutā dzimušo mūziķi tik tiešām tā sauc. Viņa ziedu laiki bija 2006./2007. gads, kad pasauli plosīja Mikas hiti “Relax (Take It Easy)” un “Grace Kelly”, bet debijas albums “Life In Cartoon Motion” pārliecinoši nostājās britu topa pašā galvgalī.

Diemžēl pārējie albumi atgādina sērfošanu pa lejup slīdošu vilni - Mika drīzāk pēc inerces turpināja virzīties uz priekšu, lai gan neko tik interesantu viņš tā arī nav spējis radīt. Taču ir klausītāji - un to nav mazums, kuriem šis itin dzīvespriecīgais un harizmātiskais mūziķis joprojām tīk. “Es gribēju noskaidrot, no kurienes esmu nācis, un kāpēc mans juridiskais vārds ir Maikls Penimens Holbruks juniors,” par albumu stāsta Mika. “Centos atklāt Mikas identitāti, kāda tā bija vēl pirms “Grace Kelly”.

Tas bija diezgan atbrīvojoši, Es atbrīvojos no domas par Miku, mans vārds ir Maikls Holbruks. Mika ir kopā ar savu publiku, bet jājūtas brīvam, lai paustu sevi. Nav vajadzīga pati pilnība, ir vajadzīgs raksturs un emocijas.” Jāatgādina, ka Mika trīsreiz ar koncertiem bijis arī Latvijā: 2010. gadā, kad viņš vēl bija slavas zenītā, un 2016. gadā, kad mūziķa diskogrāfija jau atgādināja vāju atblāzmu no iepriekš pieredzētā, viņš uzstājās “Arēnā Rīga”, bet pa starpu tam paguva paviesoties arī Liepājas festivālā “Summer Sound” (2013). Neskatoties ne uz ko, visas reizes koncerti bijuši labi apmeklēti, un Mika tajos nav licis vilties. Šoreiz gan viņš mūsu platuma grādos laikam neparādīsies, jo līdz pat 2020. gada februāra vidum apstiprinātais tūres grafiks lielākoties paredz braukāšanu pa Dienvideiropas valstīm.

PAR. “Queen”, Fredija Merkūrija un glempopa ģēniju “Scissor Sisters” krustojums Mika turpina priecēt savus kvēlākos fanus ar dzīvespriecīgām un krāsainām melodijām, kuras uz skatuves varētu iepakot kā mūziklu, vodeviļu, kabarē u.tml. izrādes. Labākā dziesma - 90. gadu popa himna

Ice Cream”, bet faniem droši vien labāk patiks romantiskā “Paloma” vai kopdarbs ar Džovanni Savoreti “Ready To Call This Love”. Bet varbūt stilīgā “Platform Ballerinas” vai lēkājamā “Stay High”, pie kurām varētu labi uzdancot koncertos - tām nudien nav ne vainas.

PRET. Ja iepriekšējais Mikas albums “No Place In Heaven” (2015) vēl tika Apvienotās Karalistes Top 20, tad jaunais ripulis ir tikai 57. vietā. Štatos šie rādītāji ir attiecīgi 117. un 184. vieta, un, kas pats trakākais, tas ir absolūti objektīvs albums vērtējums. Bēdu ieleja… Augstāko punktu savā karjerā dziedātājs diemžēl jau sen bija sasniedzis, noriets turpināsies, un vienalga, vai tas būs kā Mikam vai kā Maiklam Holbrukam.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais