Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

"Bildes" sāksies ar izstādi un blūza koncertu

© Publicitātes foto

Šo ceturtdien, 17. oktobrī, ar mūziķu un mākslinieku veidotās izstādes “Pastkastītes” atklāšanu tirdzniecības centrā “Spice” tiks dots starts arī tradicionālajam festivālam “Bildes”, kas šogad noritēs jau 34. reizi.

Mūzikas un mākslas festivāla “Bildes” muzikālās norises sāksies jau pirmdien, 21. oktobrī, kad Mūzikas namā “Daile” pulcēsies dažādu paaudžu un dažādus blūza novirzienus pārstāvoši mūziķi un grupas. Ikdienā latvju blūzs nav tik bieži dzirdams, tāpēc “Bilžu” blūza koncerts ir svētki visiem šī stila izpildītājiem, klausītājiem un mūzikas mīļotājiem. Šoreiz koncerta programmā: Ainars Pūpols un “[Pī] Blues”, “The Blues Gang”, “Vocada”, “Lavrix Blues Band”, Jānis Vanadziņš, Laima Miltiņa un “Harmony 4 Riga”, “Rahu the Fool”, “The Twins Peek”, “Blues Cake”, “Bad Habits” un citi. "Blūzu nevar noraksturot vienotās emocijās: no tumšā līdz gaišajam, no nakts līdz rītausmai. Blūzs nav tikai skumjas, blūzs ir arī jautrība. Blūzā ir viss dzīves spektrs," uzsver Latvijas blūza veterāns ģitārists Ainars Pūpols, kurš “Bildēs” piedalās jau 20 gadus.

Jāpiebilst, ka festivāla ietvaros kopumā notiks septiņi koncerti. 27. oktobrī klubā “Kaļķu vārti” izskanēs “Bilžu” mūziķu un viņu bērnu koncerts, bet 30. un 31. oktobrī turpat notiks jauno un arī jau pieredzējušo dziesminieku koncerti. VEF Kultūras pilī 4. novembrī skanēs koncerts “Jaunās un “Bildēs” sevi jau pieteikušās grupas kopprojektos ar “Bilžu” veterāniem un radošām personībām”. 16. novembrī pa dienu notiks koncerts bērniem, bet vakarā klausītāji tiek aicināti uz “Bilžu” veterānu koncertu.