Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: ASam Fenders "Hypersonic Missiles"

© Publicitātes foto

Kārtējais jaunais angļu “stārs” – 25 gadus vecais Semjuels Tomass Fenders, par kura muzikālo virzību tiek dēvēts indīroks, ko gan pēdējā laikā piepin katram, kas nedzied gluži kā Džastins Bībers. Dziedātājs un ģitārists, pats savu dziesmu autors (sācis rakstīt jau 13 gadu vecumā), pirmoreiz iekrita ausīs ar EP “Dead Boys”, bet pēc tam atzīmējās daudz un dažādu britu balvu pasniegšanas ceremoniju ailītēs, tostarp prestižajā “BBC’s Sound Of 2018”.

Fendera debijas albums britu topā uzlidoja līdz pašai, pašai augšai, un arī kritiķi to uzņēma negaidīti atzinīgi - stabilas četras zvaigznes. Klausoties albumu, primāri nāk prātā līdzības ar Brūsu Springstīnu un izrādās, ka tas ne tikai tā netīšām rādās - savulaik Sems tiešām esot saslimis ar mūzikas vīrusu tieši pateicoties Springstīna albumiem “Born To Run” un “Darkness On The Edge Of Town”, kurus sauc par saviem iedvesmas avotiem joprojām - vēl arī “Oasis” un Džonī Mičela daiļradi. Kopumā 13 enerģijas pārpilnas dziesmas, tostarp viens koncertnieks.

PAR. Sems Fenders ir kā pretstats pieklājīgiem čalīšiem ar ģitārām, un viņa dziesmas ir kā mazpilsētas neapmierinātības dokumentēšana, tāpēc viņš ir jo īpaši tuvs vienkāršajai tautai - tā raksta Džordans Basets no “NME”, un te nu jāpiekrīt katram viņa vārdam. Šis mūziķis nav tikai “puisis ar ģitāru”, ar savu aizrautīgo muzicēšanu viņš spētu pavilkt sev līdzi praktiski jebkuru ierindas klausītāju. Pati Fenderam tipiskākā un laikam arī labākā albuma dziesma ir “The Borders” ar perfekto ģitāras solo un pūšamo instrumentu aranžiju, taču ir arī citi atzīmējami gabali, piemēram, stilīgā “Play God”, pārliecinošā un “U2” garā ieturētā “That Sound”, arī “Saturday”, melodiskā “Call Me Lover” un vēl kāds pārītis. Labs albums!

PRET. Pat īpaši nav nekā iebilstama. Protams, ne visas dziesmas ir līmenī, piemēram, tādu kā “White Privilege” dziedātājs varēja uzdāvināt “The Boss” dzimšanas dienā, lai labāk to izpilda viņš, savukārt vēl dažas (piemēram, “Two People”) varēja vispār piemirst iekļaut albumā.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.