Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Noskaidroti ietekmīgākie "instagram" influenceri Baltijā; topā arī latvieši

© Publicitātes foto

„Baltijas Zīmolu topa” apbalvošanas ceremonijā 3. oktobrī jaunajā kultūras un izklaides centrā „Hanzas Perons” tika sveikti un paziņoti arī ietekmīgākie Baltijas „Instagram” influenceri. Par „Baltijas Instagram influenceru top 100” līderi kļuva @akvuzeee no Lietuvas. Turklāt lietuviešu influenceri dominē gan pirmajā desmitniekā, gan visā topā. Pirmajā desmitniekā izdevies iekļūt tikai vienam latvietim un vienam igaunim – @niklavs un @hensugusta.

Baltijas „Instagram” influenceru tops tika noteikts pirmo reizi, atsevišķi topi tika izveidoti arī katrā no Baltijas valstīm. Latvijas Instagram influenceru top 5 - @niklavs, @movieevelina, @kporzee, @lauriszalans, @betabeidz.

Instagram” influenceru tops tika radīts sadarbībā ar „Modash.io”, Igaunijā radītu influenceru mārketinga platformu. Tops tika izveidots, nosakot influenceru sekotāju atrašanās vietu, viltus sekotājus un reālo sekotāju skaitu un iesaisti. Influenceri, kuriem ir lielāks reālo sekotāju skaits Baltijā un augstāka sekotāju iesaiste − topā atrodas augstākā vietā.

Igaunijā, ja tu esi influenceris ar 5000 sekotājiem, tev diezgan ticami ir rinda ar zīmoliem, kas vēlas ar tevi sadarboties. Bet lietuvieši vēlēsies sadarboties ar lielākiem influenceriem - tādiem, kam ir simts tūkstoši vai pat vairāk sekotāju. Turpretim Latvijā pietiks, ja tev būs 10000 sekotāju. Kopumā Baltija ir lieliska vieta uzlecošām zvaigznēm, jo mums nav jākonkurē ar visiem angliski runājošajiem,” tā „Modash.io” pārstāvis Matias Markus (Matthias Markus) raksturo Baltijas influenceru vidi.

Šobrīd influenceru skaits strauji aug, un uzņēmumiem kļūst arvien sarežģītāk saprast, kurus izvēlēties par savu produktu vēstnešiem. Influenceru tops palīdz šajā jomā orientēties un noskaidrot, ar kurām „Instagram” zvaigznēm uzņēmumiem būtu sadarboties visefektīvāk.

Baltijas „Instagram” influenceru tops ir daļa no „Baltijas Zīmolu topa”, kas iepriekš bija pazīstams ar nosaukumu „Mīlētāko zīmolu tops” un tiek veidots jau 15 gadus. Baltijas un katras valsts ietekmīgāko „Instagram” influenceru topu var aplūkot balticbrands.eu