Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Nacionālais botāniskais dārzs šodien visus aicina uz stādu gadatirgu

© Nora Krevnera/F64

Šodien Nacionālais botāniskais dārzs aicina uz sezonas noslēdzošo stādu un amatnieku gadatirgu “Ražas svētki”. Tiem, kas vēl šogad vēlas savu dārza augu kolekciju papildināt ar jauniem ziemciešu, koku jeb krūmu stādiem, būs iespēja tos iegādāties no Latvijā pazīstamiem stādu audzētājiem. Kā ierasts, darbosies arī Nacionālā botāniskā dārza stends, kurā plašā klāstā tiks piedāvāti dzērveņu, upeņu, jāņogu, smiltsērkšķu, lazdu stādi, kā arī būs nopērkamas dzērveņu ogas.

Salaspils Dabas draugu savienība gadatirgus apmeklētājiem “Ražas svētku” ietvaros būs sarūpējusi interesantu programmu - varēs apskatīt rudens kompozīciju izstādi, kas tapusi no dabas veltēm. Godā tiks celts smagākais ķirbis, skaistākā kompozīcija un dīvainākais auglis vai dārzenis. Visi tiks aicināti pamieloties ar Ražas svētku zupu.

Gadatirgus apmeklētājus ar skaistām dziesmām iepriecinās Salaspils Kultūras nama bērnu vokālo ansambļu “Fantāzija”, “Mazputniņi” un “Vālodzīte” dalībnieki.

Protams, visi aicināti aplūkot arī oranžērijas krāšņo un neparasto augu kolekciju. Siltajā subtropu zālē spilgti oranžiem ziediem uzziedējusi bugenvileja, savukārt tropu zālē rozā ziedu mākonī ietērpusies mandevilla. Arī citās zālēs apskatāmi interesanti un eksotiski augi, kurus noteikti ir vērts redzēt!

Programma:


11.00 Salaspils kultūras nama bērnu vokālo ansambļu “Fantāzija”, “Mazputniņi” un “Vālodzīte” koncerts (oranžērijas laukumā)

12:00 Smagākā ķirbja svēršana un rudens kompozīciju konkursa uzvarētāju apbalvošana (oranžērijas laukumā)

Visas dienas garumā - rudens kompozīciju izstāde, mājsaimnieču gatavoto labumu degustācija un Ražas svētku svinēšana kopā ar Salaspils Dabas draugu savienību.