Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Mark Ronson "Late Night Feelings"

© Publicitātes foto

Londonā dzimušais, bet pārsvarā Amerikā dzīvojošais mūziķis, dīdžejs un ierakstu producents Marks Ronsons lielākoties pazīstams pēc sadarbības ar tādiem skaļiem vārdiem kā Eimiju Vainhausu, Lady Gaga, Mailiju Sairusu, Liliju Alenu, Bruno Marsu, pat “Queens Of The Stone Age” un citiem.

Šie projekti producentam ir devuši veselu kaudzi ar prestižām balvām, tostarp septiņus “Grammy” patafonus, no kuriem pēdējie divi tika saņemti vēl šogad - par labāko deju mūzikas ierakstu “Electricity” (duets “Silk City”) un gada dziesmu “Shallow” (no filmas “A Star Is Born”).

Lielākie darbi gan bijuši sadarbībā ar Vainhausu - albums “Back To Black”, kā arī singli “Rehab” un “Uptown Funk”. Paralēli tam visam Ronsons sekmīgi darbojas arī solofrontē un paguvis izdot piecus studijas albumus, no kuriem pirms četriem gadiem izdotais “Uptown Special” bija Nr.1 Apvienotajā Karalistē un iekļuva Amerikas Top 5. Tāpat britu topa trijniekā bija arī albumi “Version” (2007) un “Record Collection” (2010), bet jaunais albums aizkļuvis līdz šī relatīvā goda pjedestāla pašai pakājei. Kopumā 13 dziesmas, kuru ierakstā piedalījušies arī Ališija Kīsa, Kamilla Kabeijo, Mailija Sairusa, Yebba, Eindžela Olsena, Daiena Gordona, Ilsija un daudzi citi. Kritiķi pret šo darbu attiekušies samērā labvēlīgi, dodot tam četras vai gandrīz četras zvaigznes. Jāpiebilst, ka Ronsons pabijis arī pie mums un pat divreiz, abas reizes uzstājoties “Positivus Festival” - 2011. gadā ar grupu “Mark Ronson & The Business Intl”, bet 2016. gadā kā dīdžejs.

PAR. Mailija Sairusa ir Mailija Sairusa - arī šajā albumā Ronsona kopdarbs ar viņu dziesmā “Nothing Breaks Like A Heart” ir galvastiesu pārāks par visu pārējo šajā darbā iekļauto skaņu materiālu. Diezgan laba ir arī dziesma “Truth”, kuras tapšanā savu roku (balsi) pielikusi Ališija Kīsa un reperis ar sarežģīto skatuves vārdu The Last Artful, Dodgr. Vēl - relatīvi stilīgās “Don’t Leave Me Lonely” un “When U Went Away” (ar Yebba jeb Ebiju Smitu), kā arī radiostacijām un deju grīdām netraucējoši neuzbāzīgā “Late Night Feelings” (ar zviedru dziedātāju Lykke Li) - pie šīm dziesmām pirmām kārtām varat ķerties, ja vēlaties notestēt Ronsona jauno albumu.

PRET. Albums atstāj diezgan vienaldzīgu. Ja neskaita jau pieminētās dziesmas, tad nekā cita pieminēšanas vērta te nav, savukārt noslēdzošie gabali “Why Hide”, “2 Am” un “Spinning” vispār ir garlaicības kalngals. Klausīties var, bet nekā īpaša.

Sandris Vanzovičs

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.