Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Tērvete aicina uz Meža ražas svētkiem

© f64

Šodien Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē svinēs, daudzinās un suminās Meža ražas svētkus.

Rūķu sētā no plkst. 12.00 līdz 14.00 ar dančiem un rudens ražas rotaļām meža draugus gaidīs rūķis Dziesmiņš. Kopā izzināsim, izspēlēsim meža ražas daudzveidību un izkustēsimies meža vidē.

Savukārt no plkst. 12.00 līdz 16.00 Rūķu sētā gan lieliem, gan maziem parka viesiem būs iespēja savām rokā radīt meža krāsu, materiālu un rakstu iedvesmotu savu īpašo rudens meistardarbu. Cits neierasts stāsts būs klausāms par neparastām vaska izmantošanas iespējām, to atklās īpašs čaklo rūķu viesis.

Bet turpat netālu lejup pa pakalna nogāzi, rūķu pilsētā Čiekurē no plkst. 12.00 līdz 16.00 Rūķu meža ražas sporta spēles kopā ar vingrajiem rūķiem.

Pasaku mežā, Raganu silā, pie allaž rosīgās un atraktīvās Sila raganiņa no plkst. 12.00 līdz 17.00 uzzināsi kādu nedaudz nešpetnu, bet ar sirsnību apvītu, raganiņas meža noslēpumu.

Bez tam dodies arī Sprīdīša iedvesmotā piedzīvojumā Tērvetes Gaisa takās - 4 līdz pat 10 m virs zemes virsmas starp Tērvetes dižajām priedēm!

Tvert krāsu prieku vari Tērvetes tauriņu mājā, tur teju 300 spārnoto lidoņu demonstrē savus košos spārnus. Vēl tikai līdz 12. oktobrim vari baudīt tropu vidi, redzēt bruņurupučus, tauriņu inkubatoru un daudz cita neierasta!

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē aicina doties mežā, krāsu pielietā un atklājumiem bagātā, baudīt rudens pastaigu rāmo mieru un dzestro, svaigo gaisu.