Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Tori Kelly "Inspired By True Events"

© Publicitātes foto

Amerikāņu dziedātājas un aktrises Tori Kellijas vārdam iepretim rindojas saraksts ar dažādām saņemtajām balvām, tostarp arī diviem prestižajiem “Grammy” patafoniem, kuri šīs jaunās dāmas rokās gūluši šogad, tiesa, par darbu gospeļu mūzikas jomā (albums “Hiding Place”).

Bet vispār Tori mūzikas apritē parādījās jau 14 - 16 gadu vecumā, kad interneta vietnē YouTube izlika pirmos savus klipiņus, kā arī pieteicās dalībai šovā “American Idol”.

Iesākumā klausītāju interesi uzsildīja EP “Handmade Songs” (2012) un “Foreword” (2013), bet pēc tam nāca kārta Kellijas Tori debijas albumam “Unbreakable Smile” (2015), kas Amerikas topā aizsniedzās līdz otrajai vietai un izpelnījās platīna statusu. Tā pēctecis, jau minētais “Hiding Place”, nebija tik komerciāls, toties profesionāļu augstu novērtēts. Par jaunā albuma iespējamajiem panākumiem pagaidām grūti kaut ko teikt, jo tas vēl ir gluži silts (izdots augusta otrajā nedēļā), bet stilistiski - pops ar soula un “r&b” piejaukumu. “Sākumā es uztraucos, vai cilvēki vēlēsies no manis dzirdēt šāda veida stāstus, bet nonācu pie tā, ka šādas domas nedrīkst mani aizkavēt - mans pienākums bija vienkārši uzrakstīt par to, kas notiek manā dzīvē,” tā dziedātāja. “Taču pirmajos brīžos, kad es klausījos šo ierakstu, man bija sajūta, ka skatītos filmu par kāda cita dzīvi.”

PAR. Akustiskās ģitāras, stīgu aranžējumi, klavieres - tas viss ir interesanti, bet lielāko iespaidu rada pašas Tori Kellijas vokālās dotības, kas ir cieņu raisošas, gluži kā Vitnijai Hjūstonei. Albuma Top 3 (augošā secībā): spēcīgā “Change Your Mind”, lēnīgi skaistā “Sorry Would Go A Long Way” un stilīgā “The Lie”, bet “Grand Prix” piešķirams superīgajai “Language”, kas vispār atstāj bez elpas. Arī pārējās dziesmas dzīvot (un tās klausīties) netraucē.

PRET. Diez vai albumu vajadzēja iesākt ar diezgan kuslo “Coffee”, kas gan tiek stutēta kā singls. Tāpat diez vai klausītājus vajadzēja apbērt ar tik milzīgu skaņdarbu skaitu (sešpadsmit, tostarp trīs interlūdijas no filmām), jo tiem visiem Kellijai spēka acīmredzami nav pieticis. Diezgan riskants albums.