Igaunijas Nacionālā orķestra koncertierakstos piedalīsies akadēmiskais koris "Latvija"

Valsts akadēmiskais koris "Latvija" šogad dosies vairākos nozīmīgos koncertbraucienos, šodien preses konferencē pastāstīja kora mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais.

Kora "Latvija" biežā koncertēšana Igaunijā pat pamudinājusi pasaulslaveno diriģentu Nēmi Jarvi ķerties pie Igaunijas valsts kora dibināšanas, tomēr nozīmīgākajiem Igaunijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertierakstiem Jarvi tomēr aicinot kori "Latvija".

12. un 14.septembrī koris "Latvija" kopā ar Šveices Tornhalles orķestri diriģenta Deivida Zinmana vadībā piedalīsies Lucernas un Montrē festivālos Šveicē, bet 23.septembrī Ķelnes filharmonijā koris "Latvija" kopā ar "WDR Radio" orķestri atskaņos datorspēļu mūziku.

No 11. līdz 17.oktobrim diriģenta Fergusa Šīla vadībā koris Īrijā četru koncertu sērijā atskaņos Arvo Pērta un īru komponistu mūziku. 24. un 25.oktobrī Hamburgā koris "Latvija" kopā ar Hamburgas filharmonijas orķestri piedalīsies Gustava Mālera 2.simfonijas atskaņošanā.

31.oktobrī Maskavā, P.Čaikovska koncertzālē, būs kora "Latvija" solokoncerts, 12. un 13.novembrī koris Ņujorkā, Linkolna centrā, piedalīsies festivālā "White Light Festival", bet 11.decembrī Amsterdamā koris piedalīsies Riharda Vāgnera operas "Parsifals" atskaņojumā.

19. un 20.decembrī Hamburgā koris "Latvija" piedalīsies Gustava Mālera 3.simfonijas atskaņošanā, 2011.gada 4. un 6.martā Amsterdamā koris "Latvija" diriģenta Marisa Jansona vadībā piedalīsies Gustava Mālera 8.simfonijas atskaņošanā, bet 2011.gada 19. un 20.jūnijā Hamburgā koris "Latvija" atskaņos Gustava Mālera "Zemes dziesmas".

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.