Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Rīgas Zooloģiskajā darzā varēs ieraudzīt vienas no mazākajām antilopēm pasaulē

Attēlam ir ilustratīva nozīme © pixabay

Rīgas Zooloģiskā dārza "Āfrikas savannas" ekspozīcijā varēs apskatīt arī vienas no mazākajām antilopēm pasaulē - kērka dikdikus, informēja Zooloģiskā dārza informācijas dienestā.

Kā norādīja dienesta pārstāvji, Kērka dikdiki ir vienas no mazākajām antilopēm pasaulē. Tās ir līdz pus metram augstas un sver trīs līdz septiņus kilogramus. Dienesta pārstāvji sacīja, ka šobrīd divas kērka dikdika mātītes un viens kērka dikdika tēviņš dzīvo blakus žirafu skatu laukumam.

Dienesta pārstāvji atzīmēja, ka "Āfrikas savannas" ekspozīcijā varēs apskatīt arī dižantilopes, Āfrikas koka dzeloņcūkas, Āfrikas zemes vāveres, Kērka dikdikus, kā arī trīs antilopes impalas, kuras šobrīd jau ir iespējams apskatīt blakus zebru skatu laukumam. Zoodārza pārstāvji pastāstīja, ka dižantolopju pāri apmeklētāji varēs redzēt oktobrī pēc "Āfrikas savannas" ekspozīcijas atklāšanas.

Kā liecina Zooloģiskā dārza mājaslapā publicētā informācija, augustā un septembrī Zooloģiskā dārza Āfrikas dzīvnieku pulku papildinās dažas dižantilopes un impalas, kā arī trīs Geladas pērtiķi.

Jaunā ekspozīcija "Āfrikas savannas" būs vairāk nekā 300 metrus gara un apmeklētājiem tiks atvērta 11.oktobrī, pāris dienas pēc zooloģiskā dārza 107 dzimšanas dienas.